Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

3 kleuren ijscake met bosvruchten

Deze cake is heel makkelijk te maken en bestaat uit ijs met frambozen, blauwe bessen en witte chocolade

Ingrediënten
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 ml )
  • 500 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 200 gr blauwe bessen
  • 200 gr frambozen
  • 100 gr witte chocolade
  • Fruit om te garneren
Materialen
  • mixer
  • Plastic folie
  • Cakevorm van ca 28 cm

Bereiding
Klop de slagroom lobbig samen met de gecondenseerde melk en het merg van het vanillestokje. Pureer de frambozen en de blauwe bessen apart in een keukenmachine of met een vork. Smelt de witte chocolade au bain marie. Verdeel het roommengsel in 3 kommen. Doe in 1 kom de frambozenpuree er bij, bij de ander de blauwe bessenpuree en als laatste de gesmolten chocolade en roer alle 3 goed door. Bekleed de cakevorm met folie en laat wat over de rand heen hangen.

Ik heb eerst het witte chocolademengsel, vervolgens het bosbessen mengsel en als laatste het frambozenmengsel er in gedaan. Wil je rechte lijnen hebben dan moet je het telkens na een nieuwe laag de vorm een uurtje in de vriezer zetten zodat de onderliggende laag stevig genoeg is voor de volgende laag, maar dit is dus niet noodzakelijk.

Zet de complete vorm minimaal 6 uur in de vriezer, het liefst een hele nacht. Haal de ijscake vervolgens uit de vorm en garneer met fruit. Snijd met een scherp mes in plakken.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×