3 kleuren ijscake met bosvruchten

Deze cake is heel makkelijk te maken en bestaat uit ijs met frambozen, blauwe bessen en witte chocolade

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: plakken
Materialen

Bereiding

 Klop de slagroom lobbig samen met de gecondenseerde melk en het merg van het vanillestokje. Pureer de frambozen en de blauwe bessen apart in een keukenmachine of met een vork. Smelt de witte chocolade au bain marie. Verdeel het roommengsel in 3 kommen. Doe in 1 kom de frambozenpuree er bij, bij de ander de blauwe bessenpuree en als laatste de gesmolten chocolade en roer alle 3 goed door. Bekleed de cakevorm met folie en laat wat over de rand heen hangen.

 Ik heb eerst het witte chocolademengsel, vervolgens het bosbessen mengsel en als laatste het frambozenmengsel er in gedaan. Wil je rechte lijnen hebben dan moet je het telkens na een nieuwe laag de vorm een uurtje in de vriezer zetten zodat de onderliggende laag stevig genoeg is voor de volgende laag, maar dit is dus niet noodzakelijk.

 Zet de complete vorm minimaal 6 uur in de vriezer, het liefst een hele nacht. Haal de ijscake vervolgens uit de vorm en garneer met fruit. Snijd met een scherp mes in plakken.

214 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.