3 kleuren ijscake met bosvruchten

Deze cake is heel makkelijk te maken en bestaat uit ijs met frambozen, blauwe bessen en witte chocolade

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: plakken
Materialen

Bereiding

 Klop de slagroom lobbig samen met de gecondenseerde melk en het merg van het vanillestokje. Pureer de frambozen en de blauwe bessen apart in een keukenmachine of met een vork. Smelt de witte chocolade au bain marie. Verdeel het roommengsel in 3 kommen. Doe in 1 kom de frambozenpuree er bij, bij de ander de blauwe bessenpuree en als laatste de gesmolten chocolade en roer alle 3 goed door. Bekleed de cakevorm met folie en laat wat over de rand heen hangen.

 Ik heb eerst het witte chocolademengsel, vervolgens het bosbessen mengsel en als laatste het frambozenmengsel er in gedaan. Wil je rechte lijnen hebben dan moet je het telkens na een nieuwe laag de vorm een uurtje in de vriezer zetten zodat de onderliggende laag stevig genoeg is voor de volgende laag, maar dit is dus niet noodzakelijk.

 Zet de complete vorm minimaal 6 uur in de vriezer, het liefst een hele nacht. Haal de ijscake vervolgens uit de vorm en garneer met fruit. Snijd met een scherp mes in plakken.

214 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.