Geroosterde aardappelsalade

Deze aardappelsalade met gedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas smaakt heerlijk bij een stukje vlees of vis.

Bijgerecht 15 min + 1 uur oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Dressing:

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aardappels in gelijke stukken en doe ze in een kom. Voeg een scheutje olijfolie, peper en zout toe en schep door elkaar. Verdeel de aardappels op de bakplaat en bestrooi ze met een beetje paprikapoeder. Bak de aardappels in ongeveer een uur krokant, draai ze halverwege om. Je kunt ze ook 8 minuten voorkoken en dan ongeveer een half uur in de oven bakken.

  2. Maak ondertussen de dressing: hak een knoflook teentje heel fijn of pers hem uit met een knoflookpers. Klop een scheut olijfolie, rodewijnazijn, knoflook en mosterd goed door elkaar. Verdeel wat sla over een bord of kom en verdeel wat geroosterde aardappelen er over. Maak de salade af met de gedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas en dressing. Serveer de salade lauwwarm. Lekker met een stukje vlees of vis.

  3. Bekijk hier de originele aardappelsalade.

Heeft het gesmaakt?
25 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!