Geroosterde aardappelsalade

Deze aardappelsalade met gedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas smaakt heerlijk bij een stukje vlees of vis

Ingredienten
600 gr aardappels (in schil)
75 gr rucola melange (of andere sla)
40 gr parmezaanse kaas
75 gr gedroogde tomaten (op olie)
peper en zout
snuf paprikapoeder
scheutje olijfolie
 
Dressing:
1 flinke teen knoflook
scheut olijfolie
1 eetlepel rodewijnazijn
½ theelepel mosterd
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aardappels in gelijke stukken en doe ze in een kom. Voeg een scheutje olijfolie, peper en zout toe en schep door elkaar. Verdeel de aardappels op de bakplaat en bestrooi ze met een beetje paprikapoeder. Bak de aardappels in ongeveer een uur krokant, draai ze halverwege om. Je kunt ze ook 8 minuten voorkoken en dan ongeveer een half uur in de oven bakken.
 
salade met geroosterde aardappels 01
salade met geroosterde aardappels 01
salade met geroosterde aardappels 01
salade met geroosterde aardappels 01
Maak ondertussen de dressing: hak een knoflook teentje heel fijn of pers hem uit met een knoflookpers. Klop een scheut olijfolie, rodewijnazijn, knoflook en mosterd goed door elkaar. Verdeel wat sla over een bord of kom en verdeel wat geroosterde aardappelen er over. Maak de salade af met de gedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas en dressing. Serveer de salade lauwwarm. Lekker met een stukje vlees of vis.
Bekijk hier de originele aardappelsalade
 
 

Vind je dit leuk?
23 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!