Hartige strudel met kalkoen
Kalkoen en paddenstoelen in een knapperig jasje van filodeeg, heerlijk voor tijdens Kerst
30 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
12 vellen filodeeg ( 1 pak = 10 vellen )
-
500 gr paddenstoelen
-
300 gr kalkoen
-
3 tenen knoflook
-
handje geraspte kaas
-
1 ui
-
Klont boter
-
1 theelepel peterselie
-
2 eetlepels amandelschaafsel
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking of onder een iets vochtige theedoek. Snipper de ui en de knoflook. Fruit deze aan in een (wok)pan. Voeg de kalkoen in blokjes toe en bak rondom aan. Snijd de paddenstoelen in stukjes en voeg toe aan de pan en bak mee tot ze wat geslonken zijn. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en peterselie.
-
Smelt de boter. Neem een vel filodeeg (dek de rest weer af) en smeer deze in met een laagje boter. Leg hier nog een vel op en herhaal nogmaals. Laat het kalkoenmengsel uitlekken. Schep een kwart van het kalkoenmengsel er op en verdeel in een lijn over de korte kant. Bestrooi met een beetje kaas. Vouw de randen aan beide zijkanten iets over de vulling. Rol het filodeeg met de vulling voorzichtig op. Leg met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Kwast ook de bovenzijde in met boter. Bestrooi met wat amandel. Bak de strudel ca. 20 minuten in de oven tot hij knapperig en goudbruin is.
-
Tips:
-
Vervang de kalkoen door blokjes voorgekookte pompoen voor een vegetarische variant.
-
Je kunt ook 1 pak filodeeg gebruiken en bij 2 strudels 2 vellen filodeeg gebruiken i.p.v. 3.
-
Filodeeg is vrij breekbaar, zorg dat het niet uitdroogt door hem af te dekken met een iets vochtige theedoek of in te kwasten met boter. Er is ook vers filodeeg verkrijgbaar (b.v. bij de Turkse supermarkt), dit is nog makkelijker bewerkbaar.
Heeft het gesmaakt?
48 stemmen
Ook lekker