
Rösti (aardappelkoekjes)
Voor de snelle maaltijden koop ik gerust kant-en-klare rösti rondjes. Maar deze zelfgemaakte rösti rondjes zijn écht een upgrade. En zeker voor de feestdagen is dit een leuk en feestelijk bijgerecht waar iedereen blij van wordt.
30 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
600 gr vastkokende aardappelen
-
1 ui
-
1 ei
-
3 eetlepels bloem
-
1 snuf peper en zout
-
1 theelepel rozemarijn
-
peterselie
-
125 ml zure room voor erbij
-
olie om te bakken
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Rasp de aardappels fijn met een grove rasp. Doe de geraspte aardappel in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Hoe droger de aardappel, hoe krokanter de rösti straks wordt.
-
Snipper de ui fijn en voeg deze toe aan de geraspte aardappel. Meng dit met het ei, bloem, fijngehakte rozemarijn, een snuf peper en zout, en een beetje gehakte peterselie.
-
Verwarm een flinke scheut olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Vorm kleine hoopjes van het aardappelmengsel en druk ze plat tot koekjes van ongeveer 1 cm dik.
-
Bak de rösti koekjes in de pan tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3 minuten per kant. Draai ze voorzichtig om met een spatel.
-
Houd de gebakken rösti warm in de oven op 100 graden of onder een bord terwijl je de rest bakt. Voeg indien nodig extra olie toe bij het bakken van een nieuwe batch.
-
Serveer de rösti met een lepel zure room en eventueel extra peterselie als garnering.
-
Tip: bewaar eventueel overgebleven rösti in een afgesloten bakje in de koelkast en warm ze op in een droge koekenpan of in de oven.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker