Ga naar de inhoud
Rode bietensoep

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr rode bieten voorgekookt
  • 1 pastinaak
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 appel
  • Snuf komijn
  • 750 ml groentebouillon
  • 125 ml room ( plantaardig )
  • handje walnoten
  • verse dille

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de pastinaak appel en snijd deze in stukjes. Snijd ook de rode biet in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.


  2. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de knoflook en ui aan. Voeg vervolgens de pastinaak, appel en rode biet toe. Bak dit nog even mee. Doe de snuf komijn erbij en laat dit circa 1 minuut meebakken. Voeg nu de bouillon toe en breng aan de kook.


    Rode bietensoep Rode bietensoep Rode bietensoep
  3. Laat circa 20 minuten zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn. Voeg de room toe aan de soep en pureer deze glad. Serveer de soep met wat gehakte walnoten en verse dille.