Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de pastinaak appel en snijd deze in stukjes. Snijd ook de rode biet in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de knoflook en ui aan. Voeg vervolgens de pastinaak, appel en rode biet toe. Bak dit nog even mee. Doe de snuf komijn erbij en laat dit circa 1 minuut meebakken. Voeg nu de bouillon toe en breng aan de kook.

  3. Laat circa 20 minuten zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn. Voeg de room toe aan de soep en pureer deze glad. Serveer de soep met wat gehakte walnoten en verse dille.

Heeft het gesmaakt?
269 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.