Vegan cheesecake met mango

Een heerlijk recept voor een vegan kwarktaart met mango zonder gelatine met een vleugje kokos en limoen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Voor de vulling
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de dadels in een bakje en laat deze ca. 10 minuten weken in lauwwarm water. Voeg de overige ingrediënten voor de bodem toe aan een keukenmachine. Wanneer de dadels geweekt zijn, giet deze af, knijp eventueel overig vocht eruit en voeg deze ook toe aan de keukenmachine. Maal het tot een fijn geheel. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Druk deze goed aan en bak hem voor 15 minuten af in de oven. Laat deze daarna goed afkoelen.

 Voor de vulling, snijd de mango’s in stukjes en voeg deze toe aan een keukenmachine. Maal deze fijn samen met de agavesiroop en limoensap. Houd ongeveer 3 eetlepels van het mangomengsel apart. Voeg vervolgens de plantaardige kwark en vanille toe en meng dit tot een geheel.

 Doe de agar agar in een pan samen met een scheut water. Verwarm deze en bak deze ca. 1 minuut aan. Blijf goed roeren. Voeg vervolgens beetje bij beetje het kwarkmengsel toe. Blijf met een garde doorroeren om klontjes te voorkomen. Breng het geheel uiteindelijk aan de kook terwijl je goed blijft roeren. Zodra het mengsel kookt, haal het van het vuur en giet het over de bodem. Gebruik de apart gehouden mangopuree om over de bovenkant te doen en met een satéprikker een patroon te maken.

 Zet de taart in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven. Garneer de taart met extra mango, limoen en kokos.

 Tips: agar agar is te koop bij veel toko’s maar inmiddels ook vrij goed verkrijgbaar in de grotere supermarkten.

 Je kunt deze vegan mango kwarktaart ook met diepvries mango maken, gebruik dan 500 gr en laat goed ontdooien en uitlekken.

64 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.