Havermoutkoekjes

Deze koekjes op basis van havermout zijn lekker knapperig aan de buitenkant en iets zacht van binnen en bovendien voedzaam en natuurlijk gezoet.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materiaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Smelt de boter en haal het pannetje van het vuur.

Klop de eieren los in een kom met een snuf kaneel, honing en zout. Roer de havermout erdoor.

Voeg daarna ook het meel en bakpoeder toe en ¾ van de gesmolten boter.

Hak de amandelen fijn en roer ook door het mengsel, eventueel met nog wat rozijnen.

Kneed tot een samenhangend geheel. Vorm er balletjes van en druk die plat in je hand.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenzijde met een klein beetje extra gesmolten boter. Bestrooi met wat amandelschaafsel.

Bak de havermoutkoekjes ca. 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Tip: als je je handen iets vochtig maakt, plakt het beslag minder en kun je er makkelijker bolletjes van maken.

21 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!