Ga naar de inhoud
Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

Deze koekjes op basis van havermout zijn lekker knapperig aan de buitenkant en iets zacht van binnen en bovendien voedzaam en natuurlijk gezoet.

20 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 3 eieren
  • 4 eetlepels boter
  • 225 gr havermout
  • Snuf bakpoeder
  • Snuf zout
  • 75 gr meel
  • 5 eetlepels honing
  • Snuf kaneel
  • 40 gr amandelen
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 40 gr rozijnen ( optioneel )

Materiaal

  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Smelt de boter en haal het pannetje van het vuur.


  3. Klop de eieren los in een kom met een snuf kaneel, honing en zout. Roer de havermout erdoor.


  4. Voeg daarna ook het meel en bakpoeder toe en ¾ van de gesmolten boter.


  5. Hak de amandelen fijn en roer ook door het mengsel, eventueel met nog wat rozijnen.


  6. Kneed tot een samenhangend geheel. Vorm er balletjes van en druk die plat in je hand.


  7. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenzijde met een klein beetje extra gesmolten boter. Bestrooi met wat amandelschaafsel.


  8. Bak de havermoutkoekjes ca. 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.


  9. Tip: als je je handen iets vochtig maakt, plakt het beslag minder en kun je er makkelijker bolletjes van maken.