Havermoutkoekjes
Deze koekjes op basis van havermout zijn lekker knapperig aan de buitenkant en iets zacht van binnen en bovendien voedzaam en natuurlijk gezoet.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° graden.
Smelt de boter en haal het pannetje van het vuur.
Klop de eieren los in een kom met een snuf kaneel, honing en zout. Roer de havermout erdoor.
Voeg daarna ook het meel en bakpoeder toe en ¾ van de gesmolten boter.
Hak de amandelen fijn en roer ook door het mengsel, eventueel met nog wat rozijnen.
Kneed tot een samenhangend geheel. Vorm er balletjes van en druk die plat in je hand.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenzijde met een klein beetje extra gesmolten boter. Bestrooi met wat amandelschaafsel.
Bak de havermoutkoekjes ca. 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Tip: als je je handen iets vochtig maakt, plakt het beslag minder en kun je er makkelijker bolletjes van maken.