Gezonde cheesecake

Een gezondere versie van cheesecake op basis van light roomkaas, Griekse yoghurt gemaakt zonder geraffineerde suiker!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Bodem:
Benodigdheden:

Bereiding

 Verwarm de oven op 140 graden hetelucht. Doe de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en mix fijn. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Verdeel daar het mengsel voor de bodem over en druk aan. Zet zolang in de koelkast. Mix de roomkaas met de Griekse yoghurt, vanille en ahornsiroop door elkaar met een mixer. Voeg een voor een de eieren toe en mix deze er doorheen.

 Voeg op het laatst nog de maïzena toe en mix even mee. Giet het mengsel over de bodem. Bewaar een paar mooie frambozen en pureer de rest. Schep een beetje van de frambozensaus in hoopjes over de cheesecake en trek met een prikker of mes strepen hierdoor. Bak de cheesecake in ongeveer 60 tot 70 minuten gaar. Laat hem afkoelen. Verdeel de rest van de frambozensaus over de gezonde cheesecake samen met de hele framboosjes.

 Tip: bewaar de gezonde cheesecake in de koelkast voor max 5 dagen.

242 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!