Ga naar de inhoud
Gezonde cheesecake

Gezonde cheesecake

Een gezondere versie van cheesecake op basis van light roomkaas, Griekse yoghurt gemaakt zonder geraffineerde suiker!

30 M + 1 U oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr Roomkaas light
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 3 eieren
  • 0.5 eetlepel maïzena
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 75 gr frambozen

Bodem:

  • 100 gr havermout
  • snuf kaneel
  • 3 eetlepels kokosolie ( gesmolten )
  • 3 dadels

Benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Bakvorm van ca 20 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 140 graden hetelucht. Doe de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en mix fijn. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Verdeel daar het mengsel voor de bodem over en druk aan. Zet zolang in de koelkast. Mix de roomkaas met de Griekse yoghurt, vanille en ahornsiroop door elkaar met een mixer. Voeg een voor een de eieren toe en mix deze er doorheen.


    gezonde-cheesecake www.leukerecepten.nl gezonde-cheesecake www.leukerecepten.nl gezonde-cheesecake www.leukerecepten.nl gezonde-cheesecake www.leukerecepten.nl
  2. Voeg op het laatst nog de maïzena toe en mix even mee. Giet het mengsel over de bodem. Bewaar een paar mooie frambozen en pureer de rest. Schep een beetje van de frambozensaus in hoopjes over de cheesecake en trek met een prikker of mes strepen hierdoor. Bak de cheesecake in ongeveer 60 tot 70 minuten gaar. Laat hem afkoelen. Verdeel de rest van de frambozensaus over de gezonde cheesecake samen met de hele framboosjes.


  3. Tip: bewaar de gezonde cheesecake in de koelkast voor max 5 dagen.