Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gezonde cheesecake

Een gezondere versie van cheesecake op basis van light roomkaas, Griekse yoghurt gemaakt zonder geraffineerde suiker!

Ingrediënten
Bodem:
Benodigdheden:

Bereiding

 Verwarm de oven op 140 graden hetelucht. Doe de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en mix fijn. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Verdeel daar het mengsel voor de bodem over en druk aan. Zet zolang in de koelkast. Mix de roomkaas met de Griekse yoghurt, vanille en ahornsiroop door elkaar met een mixer. Voeg een voor een de eieren toe en mix deze er doorheen.

 Voeg op het laatst nog de maïzena toe en mix even mee. Giet het mengsel over de bodem. Bewaar een paar mooie frambozen en pureer de rest. Schep een beetje van de frambozensaus in hoopjes over de cheesecake en trek met een prikker of mes strepen hierdoor. Bak de cheesecake in ongeveer 60 tot 70 minuten gaar. Laat hem afkoelen. Verdeel de rest van de frambozensaus over de gezonde cheesecake samen met de hele framboosjes.

 Tip: bewaar de gezonde cheesecake in de koelkast voor max 5 dagen.

gezonde-cheesecake www.leukerecepten.nl

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×