Bananenbrood met havermout

Een gezonde twist op het klassieke bananenbrood, dit keer met havermout voor extra vezels. Eenvoudig te maken en heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Tussendoortjes 15 min + 50 min oventijd

ingrediënten

voor 1 bananenbrood

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden.

  2. Doe 3 bananen, eieren en honing in een keukenmachine en pureer of mix fijn.

  3. Voeg de havermout toe en mix er doorheen. Voeg dan het bakpoeder en kaneel toe en mix er nog kort doorheen.

  4. Schep dan de fijngehakte amandel er doorheen.

  5. Giet het mengsel in een ingevette of bekleedde bakvorm. Snijd de overgebleven banaan in de lengte doormidden en leg op het beslag. Bestrooi eventueel met een beetje kaneel en/of havermout.

  6. Bak het havermout bananenbrood ca. 50 minuten in de oven tot hij gaar is.

  7. Tip: bewaar het afgekoelde bananenbrood in een afgesloten container. Het blijft ongeveer 3 dagen goed op kamertemperatuur. Voor een langere houdbaarheid kun je het brood in plakken snijden en invriezen. Zo heb je altijd een snel en gezond ontbijt of snack bij de hand.

Heeft het gesmaakt?
1 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!