Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hutspot met pittige rookworst roerbak

Hollandse kost met een pittige twist van rode peper en ketjap

Ingrediënten
  • 500 gr hutspot groenten (of 400 gr wortel en 1 grote ui)
  • 500 gr aardappels (kruimig)
  • 1 eetlepel nasikruiden
  • Klontje boter
  • 275 gr rookworst
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 uitje
  • Snuf gember

Bereiding
Doe de aardappels in een grote pan met kokend water. Voeg de hutspot groenten toe en kook alles in ca. 15 minuten gaar. Snipper ondertussen het uitje en de rode peper fijn en fruit aan in een pan. Voeg de ketjap toe en snufje gember toe. Snijd de rookworst in plakjes of blokjes en voeg toe aan de pan met ui-mengsel en schep goed om.

hutspot_roerbak_01.jpg
hutspot_roerbak_02.jpg
hutspot_roerbak_03.jpg
hutspot_roerbak_04.jpg

Giet de aardappels en groenten af en vang iets van het kookvocht op. Stamp fijn en maak smeuig met het kookvocht (of een beetje melk) en de boter. Voeg de nasikruiden toe en eventueel een beetje peper en zout. Serveer de hutspot met de pittige rookworst roerbak.

Beoordeling (27 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×