Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hutspot met pittige rookworst roerbak

Hollandse kost met een pittige twist van rode peper en ketjap

Ingrediënten
  • 500 gr hutspot groenten (of 400 gr wortel en 1 grote ui)
  • 500 gr aardappels (kruimig)
  • 1 eetlepel nasikruiden
  • Klontje boter
  • 275 gr rookworst
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 uitje
  • Snuf gember

Bereiding
Doe de aardappels in een grote pan met kokend water. Voeg de hutspot groenten toe en kook alles in ca. 15 minuten gaar. Snipper ondertussen het uitje en de rode peper fijn en fruit aan in een pan. Voeg de ketjap toe en snufje gember toe. Snijd de rookworst in plakjes of blokjes en voeg toe aan de pan met ui-mengsel en schep goed om.

Giet de aardappels en groenten af en vang iets van het kookvocht op. Stamp fijn en maak smeuig met het kookvocht (of een beetje melk) en de boter. Voeg de nasikruiden toe en eventueel een beetje peper en zout. Serveer de hutspot met de pittige rookworst roerbak.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×