Gehaktballen recept

Hét lekkerste recept voor zelfgemaakte gehaktballen, lekker gekruid en makkelijk gemaakt! Inclusief stap voor stap video

Bijgerecht 30 min

ingrediënten

voor 6 stuks

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, knoflook, mosterd, peper, zout, paprikapoeder, tomatenketchup en paneermeel. Kneed dit met je handen goed door elkaar. Voeg eventueel een beetje extra paneermeel toe als het mengsel nog erg nat is. Draai er mooie egale ballen van met je handpalmen, wil je grote ballen maken dan maak je er ongeveer 5 voor kleine balletjes kun je met dit recept ongeveer 20 stuks maken.

  2. Zorg dat er weinig of geen naden meer te zien zijn, hierdoor valt hij minder snel uit elkaar. Verhit een beetje boter in een koekenpan of braadpan. Leg de gehaktballen er in en bak eerst op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur daarna lager en bak kleine balletjes ca 10 minuten en grote ballen 20 minuten.

Heeft het gesmaakt?
947 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop