Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zelfgemaakte gehaktballen

Hét lekkerste recept voor zelfgemaakte gehaktballen inclusief stap voor stap video

Ingrediënten
  • 500 gr gehakt (h.o.h)
  • Snuf knoflook
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 40 gr paneermeel
  • snuf peper en zout
  • snuf paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • boter om te bakken

Bereiding
Meng het gehakt met het ei, knoflook, mosterd, peper, zout, paprikapoeder, tomatenketchup en paneermeel. Kneed dit met je handen goed door elkaar. Voeg eventueel een beetje extra paneermeel toe als het mengsel nog erg nat is. Draai er mooie egale ballen van met je handpalmen, wil je grote ballen maken dan maak je er ongeveer 5 voor kleine balletjes kun je met dit recept ongeveer 20 stuks maken. Zorg dat er weinig of geen naden meer te zien zijn, hierdoor valt hij minder snel uit elkaar. Verhit een beetje boter in een koekenpan of braadpan. Leg de gehaktballen er in en bak eerst op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur daarna lager en bak kleine balletjes ca 10 minuten en grote ballen 20 minuten.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (49 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette