Gehaktballen maken

Zelf gehaktballen maken met het lekkerste gehaktballen recept. Lekker gekruid en makkelijk gemaakt! Met een eitje en gebraad in de pan. Inclusief stap voor stap video.

Bijgerecht 30 min

ingrediënten

voor 5 stuks (groot)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, knoflook, mosterd, peper, zout, paprikapoeder, tomatenketchup en paneermeel. Kneed dit met je handen goed door elkaar. Voeg eventueel een beetje extra paneermeel toe als het mengsel nog erg nat is.

  2. Draai met je handpalmen mooie egale ballen van het gehaktmengsel. Wil je grote ballen maken, dan maak je er ongeveer 5 voor kleine balletjes kun je met dit recept ongeveer 20 stuks maken.

  3. Zorg dat er weinig of geen naden meer te zien zijn, hierdoor valt hij minder snel uit elkaar. Verhit een beetje boter in een koekenpan of braadpan. Leg de gehaktballen er in en bak eerst op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur daarna lager en braad de gehaktballen langzaam gaar. Bak kleine balletjes ca. 10 minuten en grote ballen ca. 20 minuten.

Heeft het gesmaakt?
1086 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!