Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Indische maiskoekjes

Lekker Indisch hapje van mais en selderij gebakken in zonnebloemolie, ook wel Frikadel djagung genoemd

Ingrediënten 
Blik mais a 300 gr
60 gr bloem
paar takjes selderij
1 kleine rode ui
2 teentjes knoflook
2 eieren
zonnebloemolie
olie om te bakken
Snuf gemalen korianderzaad (ketoembar)
Snuf komijn (djinten)
Snuf peper en zout
Dip om er bij te serveren bv yoghurt, chili of korianderdip
 
Materialen
Schuimspaan
Keukenpapier
 
Bereiding
Laat de maiskorrels uitlekken in een vergiet en spoel ze af met koud water. Hak de knoflook en ui fijn en bak in een wokpan met een beetje olie lichtjes bruin. Hak de selderij fijn en voeg samen met de mais toe aan de pan en bak al roerend 3 minuten.
 
maiskoekjes 01maiskoekjes 01maiskoekjes 01 
Breng op smaak met korianderzaad, komijn en peper en zout. Zet het vuur uit en voeg de 2 eieren toe aan de pan. Doe daarna de bloem er bij en roer met een lepel zodat er een kleverige massa ontstaat. Als het mengsel nog erg dun is voeg je nog wat extra bloem toe. Verhit een laagje olie van ca 1 a 2 cm in een pan tot ongeveer 160 graden (je merkt ook als de olie op temperatuur is als het mengsel direct begint te borrelen als je het in de olie doet).
 
maiskoekjes 01maiskoekjes 01maiskoekjes 01
Schep ongeveer een eetlepel van het maismengsel in de pan met olie en druk iets plat, vorm het eventueel met de lepel nog in de vorm van een rondje. Draai de maiskoekjes na 1 a 2 minuten, als ze mooi goudbruin zijn van de onder zijn, om. Bak ook de andere kant lichtbruin en schep ze daarna met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een papiertje. Serveer ze met een lekkere dipsaus.

 

Beoordeling (147 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst