
Italiaanse stoofschotel
Heerlijke recept voor winterse stoofschotel met een Italiaans tintje
25 M + 2 U 30 M stoven
Ingrediƫnten: Italiaanse stoofschotel
Voor personen
-
10 kleine cocktailuitjes ( of 2 grote uien in stukjes )
-
3 teentjes knoflook
-
1 winterwortel
-
100 gr spekblokjes
-
1 courgette
-
1 eetlepel olijfolie
-
250 gr champignons
-
600 gr sukadelappen
-
70 gr tomatenpuree
-
1 eetlepel balsamicoazijn
-
250 ml runderbouillon
-
100 ml rode wijn
-
0.5 eetlepel Italiaanse kruiden
Materiaal
-
Braad of stoofpan
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Italiaanse stoofschotel
-
Snijd de knoflook fijn en eventueel de 2 grote uien in het geval je geen cocktailuitjes hebt.
-
Hak de champignons en de wortel in stukjes of schijfjes.
-
Verhit een klein beetje olijfolie in een braadpan en bak de sukadelappen rondom bruin.
-
Voeg de knoflook, spek, ui en wortel toe en bak 5 minuten mee. Schep daarna de champignons erdoor en bak deze nog even mee.
-
Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg daarna de wijn en de bouillon erbij.
-
Roer goed door en voeg dan de balsamicoazijn en Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat daarna ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven.
-
Snijd de courgette in stukken en voeg 10 minuten voordat het gerecht klaar is toe.
-
Tip: Lekker met rijst, aardappeltjes of polenta.
Heeft het gesmaakt?
592 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 450
- vet 25 gr
- verzadigd vet 8 gr
- koolhydraten 15 gr
- w.v. suikers 6 gr
- vezels 4 gr
- eiwit 35 gr
- zout 2.5 gr
Ook lekker