Italiaanse stoofschotel

Heerlijke recept voor winterse stoofschotel met een Italiaans tintje

Ingredienten
10 kleine cocktailuitjes of 2 grote uien in stukjes
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 winterwortel
100 gr spekblokjes
1 courgette, in stukken
1 eetl olijfolie
250 gr champignons
600 gr sucadelappen
70 gr tomatenpuree
1 eetl balsamicoazijn
250 ml runderbouillon
100 ml rode wijn
1/2 eetl Italiaanse kruiden 
 
Materialen
Braad of stoofpan
 
Bereiding
Hak de champignons en de wortel in stukjes of schijfjes. Verhit een klein beetje olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de knoflook, spek, ui en wortel toe en bak 5 min. Schep daarna de champignons er door en bak deze nog even mee.
italiaanse stoofschotel 01
italiaanse stoofschotel 02
italiaanse stoofschotel 03
italiaanse stoofschotel 04
Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg daarna de wijn en de bouillon er bij. Roer goed door en voeg dan de balsamicoazijn en Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat daarna ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven. Voeg 10 minuten voordat het gerecht klaar is de stukken courgette toe. 
Lekker met rijst of polenta. 

 

390 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.