Italiaanse stoofschotel

Heerlijke recept voor winterse stoofschotel met een Italiaans tintje

Hoofdgerecht 25 min + 2 uur 30 min stoven

ingrediënten

voor 4 personen

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de knoflook fijn en eventueel de 2 grote uien in het geval je geen cocktailuitjes hebt.

  2. Hak de champignons en de wortel in stukjes of schijfjes.

  3. Verhit een klein beetje olijfolie in een braadpan en bak de sukadelappen rondom bruin.

  4. Voeg de knoflook, spek, ui en wortel toe en bak 5 minuten mee. Schep daarna de champignons erdoor en bak deze nog even mee.

  5. Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg daarna de wijn en de bouillon erbij.

  6. Roer goed door en voeg dan de balsamicoazijn en Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat daarna ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven.

  7. Snijd de courgette in stukken en voeg 10 minuten voordat het gerecht klaar is toe.

  8. Tip: Lekker met rijst, aardappeltjes of polenta.

Heeft het gesmaakt?
587 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!