Ga naar de inhoud
Italiaanse stoofschotel

Italiaanse stoofschotel

Heerlijke recept voor winterse stoofschotel met een Italiaans tintje

25 M + 2 U 30 M stoven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 10 kleine cocktailuitjes ( of 2 grote uien in stukjes )
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 winterwortel
  • 100 gr spekblokjes
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gr champignons
  • 600 gr sukadelappen
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 250 ml runderbouillon
  • 100 ml rode wijn
  • 0.5 eetlepel Italiaanse kruiden

Materiaal

  • Braad of stoofpan

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de knoflook fijn en eventueel de 2 grote uien in het geval je geen cocktailuitjes hebt.


  2. Hak de champignons en de wortel in stukjes of schijfjes.


  3. Verhit een klein beetje olijfolie in een braadpan en bak de sukadelappen rondom bruin.


  4. Voeg de knoflook, spek, ui en wortel toe en bak 5 minuten mee. Schep daarna de champignons erdoor en bak deze nog even mee.


  5. Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg daarna de wijn en de bouillon erbij.


  6. Roer goed door en voeg dan de balsamicoazijn en Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat daarna ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven.


  7. Snijd de courgette in stukken en voeg 10 minuten voordat het gerecht klaar is toe.


  8. Tip: Lekker met rijst, aardappeltjes of polenta.