Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaanse stoofschotel

Heerlijke recept voor winterse stoofschotel met een Italiaans tintje

Ingredienten
10 kleine cocktailuitjes of 2 grote uien in stukjes
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 winterwortel
100 gr spekblokjes
1 courgette, in stukken
1 eetl olijfolie
250 gr champignons
600 gr sucadelappen
70 gr tomatenpuree
1 eetl balsamicoazijn
250 ml runderbouillon
100 ml rode wijn
1/2 eetl Italiaanse kruiden 
 
Materialen
Braad of stoofpan
 
Bereiding
Hak de champignons en de wortel in stukjes of schijfjes. Verhit een klein beetje olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de knoflook, spek, ui en wortel toe en bak 5 min. Schep daarna de champignons er door en bak deze nog even mee.
italiaanse stoofschotel 01
italiaanse stoofschotel 02
italiaanse stoofschotel 03
italiaanse stoofschotel 04
Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg daarna de wijn en de bouillon er bij. Roer goed door en voeg dan de balsamicoazijn en Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat daarna ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven. Voeg 10 minuten voordat het gerecht klaar is de stukken courgette toe. 
Lekker met rijst of polenta. 

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×