Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Italiaanse stoofschotel

Heerlijke recept voor winterse stoofschotel met een Italiaans tintje

Ingredienten
10 kleine cocktailuitjes of 2 grote uien in stukjes
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 winterwortel
100 gr spekblokjes
1 courgette, in stukken
1 eetl olijfolie
250 gr champignons
600 gr sucadelappen
70 gr tomatenpuree
1 eetl balsamicoazijn
250 ml runderbouillon
100 ml rode wijn
1/2 eetl Italiaanse kruiden 
 
Materialen
Braad of stoofpan
 
Bereiding
Hak de champignons en de wortel in stukjes of schijfjes. Verhit een klein beetje olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de knoflook, spek, ui en wortel toe en bak 5 min. Schep daarna de champignons er door en bak deze nog even mee.
italiaanse stoofschotel 01
italiaanse stoofschotel 02
italiaanse stoofschotel 03
italiaanse stoofschotel 04
Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg daarna de wijn en de bouillon er bij. Roer goed door en voeg dan de balsamicoazijn en Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat daarna ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven. Voeg 10 minuten voordat het gerecht klaar is de stukken courgette toe. 
Lekker met rijst of polenta. 

 

Beoordeling (148 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel