Geroosterde tomaten uit de oven
Een eenvoudig en heerlijk bijgerecht van geroosterde tomaten met panko en Parmezaanse kaas uit de oven. Dit zorgt voor een mooi krokant korstje. Lekker bij een pasta of aardappeltjes. In slechts 10 minuutjes heb je dit in de oven staan!
ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Halveer de tomaten en leg ze met de snijzijde naar boven in een ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje balsamico azijn en bestrooi met peper en zout.
-
Pers de knoflook uit of hak heel fijn. Meng de panko in een kom met de knoflook, olie, Italiaanse kruiden en geraspte Parmezaanse kaas.
-
Verdeel het panko-mengsel over de tomaten en bak de tomaten ca. 25 minuten in de oven.
-
Tip: deze tomaten uit de oven zijn lekker als groenten bij een pasta of aardappeltjes en een stukje vlees of vega.
-
Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!