Italiaanse amuse lepels

Deze feestelijke appetizer met klassieke Italiaanse smaken van tomaat, mozzarella en basilicum is leuk op een feestje of vooraf aan een diner.

Hapjes en snacks 25 min

ingrediënten

voor 10 lepels

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd een kruisje aan de onderkant van de tomaten.

  2. Vul een kom met kokendheet water en dompel de tomaten hier 30 seconden in. Spoel ze af met koud water. Verwijder dan makkelijk het velletje.

  3. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het waterige deel met de zaadjes.

  4. Snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes.

  5. Doe de tomaten in een kom of bakje en schep de olijfolie, balsamico azijn, peper en zout erdoor. Je kunt het mengsel meteen gebruiken maar ook een paar uurtjes of nacht in de koelkast laten marineren. Laat voor gebruik even uitlekken.

  6. Scheur de bol mozzarella in kleine stukjes. Verdeel het tomatenmengsel over amuselepels, leg een stukje mozzarella erop en een blaadje basilicum.

  7. Bestrooi op het laatst met de pijnboompitten.

Heeft het gesmaakt?
26 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!