Ga naar de inhoud
Italiaanse amuse lepels

Italiaanse amuse lepels

Deze feestelijke appetizer met klassieke Italiaanse smaken van tomaat, mozzarella en basilicum is leuk op een feestje of vooraf aan een diner.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor lepels

  • 2 grote rijpe tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • Snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd een kruisje aan de onderkant van de tomaten.


  2. Vul een kom met kokendheet water en dompel de tomaten hier 30 seconden in. Spoel ze af met koud water. Verwijder dan makkelijk het velletje.


  3. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het waterige deel met de zaadjes.


  4. Snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes.


  5. Doe de tomaten in een kom of bakje en schep de olijfolie, balsamico azijn, peper en zout erdoor. Je kunt het mengsel meteen gebruiken maar ook een paar uurtjes of nacht in de koelkast laten marineren. Laat voor gebruik even uitlekken.


  6. Scheur de bol mozzarella in kleine stukjes. Verdeel het tomatenmengsel over amuselepels, leg een stukje mozzarella erop en een blaadje basilicum.


  7. Bestrooi op het laatst met de pijnboompitten.