Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaanse tortelloni salade

Geef een Italiaanse twist aan je maaltijdsalade met verse tortelloni en groene asperges gewikkeld in serranoham

Ingrediënten
  • 250 gr verse tortelloni
  • 200 gr aspergetips
  • 100 gr serranoham
  • 150 gr veldsla
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • Handje pijnboompitten
Dressing
  • 3 el olijfolie
  • Scheutje citroensap
  • 1 el balsamico azijn
  • Snuf peper en zout

Bereiding
Kook de tortelloni volgens de verpakking en giet af met koud water. Zet even aan de kant. Neem steeds 3 aspergetips en rol deze in een door de lengte gehalveerd plakje serranoham. Herhaal dit totdat alle asperges in de ham gerold zijn. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de rolletjes ongeveer 5 minuten rondom.

Maak de dressing door de olijfolie en balsamico azijn te mengen met een klein scheutje citroensap en een snuf peper en zout. Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en verdeel ze met de sla en tortelloni over 4 borden. Leg de asperge-serranoham rolletjes erop. Doe de dressing eroverheen en maak af met wat pijnboompitten.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×