Ga naar de inhoud
Sperziebonensoep met pesto

Sperziebonensoep met pesto

Wat doe je met een restje sperziebonen? Maak er deze heerlijke groene soep van!

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor grote kommen

  • 250 gr sperziebonen ( gewassen en uiteinden verwijderd )
  • 1 aardappel ( middelgroot )
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 eetlepels pesto + extra
  • Croutons voor er bij te serveren
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook

Materialen

  • Blender of staafmixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een soeppan in een beetje olie. Giet de bouillon er bij en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen en de aardappel toe en kook ca 15 minuutjes.


  2. Doe de soep in een blender of mix fijn met de staafmixer. Voeg 1 eetlepel pesto toe en roer er door heen. Serveer de soep met wat extra pesto en wat croutons