Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Sperziebonensoep met pesto

Wat doe je met een restje sperziebonen? Maak er deze heerlijke groene soep van!

Ingrediënten
  • 250 gr sperziebonen (gewassen en uiteinden verwijderd)
  • 1 aardappel (middelgroot)
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 eetlepels pesto + extra
  • Croutons voor er bij te serveren
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
Materialen
  • Blender of staafmixer

Bereiding
Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een soeppan in een beetje olie. Giet de bouillon er bij en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen en de aardappel toe en kook ca 15 minuutjes.

sperziebonen_soep_01.jpg
sperziebonen_soep_02.jpg
sperziebonen_soep_03.jpg

Doe de soep in een blender of mix fijn met de staafmixer. Voeg 1 eetlepel pesto toe en roer er door heen. Serveer de soep met wat extra pesto en wat croutons

Beoordeling (139 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s
Coquilles met zoete aardappelpuree
Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg