
Sperziebonensoep met pesto
Wat doe je met een restje sperziebonen? Maak er deze heerlijke groene soep van!
25 M
Ingrediƫnten
Voor grote kommen
-
250 gr sperziebonen ( gewassen en uiteinden verwijderd )
-
1 aardappel ( middelgroot )
-
500 ml groentebouillon
-
1 eetlepels pesto + extra
-
Croutons voor er bij te serveren
-
1 uitje
-
1 teentje knoflook
Materialen
-
Blender of staafmixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een soeppan in een beetje olie. Giet de bouillon er bij en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen en de aardappel toe en kook ca 15 minuutjes.
-
Doe de soep in een blender of mix fijn met de staafmixer. Voeg 1 eetlepel pesto toe en roer er door heen. Serveer de soep met wat extra pesto en wat croutons
Heeft het gesmaakt?
296 stemmen
Ook lekker