Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Sperziebonensoep met pesto

Wat doe je met een restje sperziebonen? Maak er deze heerlijke groene soep van!

Ingrediënten
  • 250 gr sperziebonen (gewassen en uiteinden verwijderd)
  • 1 aardappel (middelgroot)
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 eetlepels pesto + extra
  • Croutons voor er bij te serveren
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
Materialen
  • Blender of staafmixer

Bereiding
Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een soeppan in een beetje olie. Giet de bouillon er bij en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen en de aardappel toe en kook ca 15 minuutjes.

Doe de soep in een blender of mix fijn met de staafmixer. Voeg 1 eetlepel pesto toe en roer er door heen. Serveer de soep met wat extra pesto en wat croutons

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×