Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Sperziebonensoep met pesto

Wat doe je met een restje sperziebonen? Maak er deze heerlijke groene soep van!

Ingrediënten
  • 250 gr sperziebonen (gewassen en uiteinden verwijderd)
  • 1 aardappel (middelgroot)
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 eetlepels pesto + extra
  • Croutons voor er bij te serveren
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
Materialen
  • Blender of staafmixer

Bereiding
Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een soeppan in een beetje olie. Giet de bouillon er bij en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen en de aardappel toe en kook ca 15 minuutjes.

sperziebonen_soep_01.jpg
sperziebonen_soep_02.jpg
sperziebonen_soep_03.jpg

Doe de soep in een blender of mix fijn met de staafmixer. Voeg 1 eetlepel pesto toe en roer er door heen. Serveer de soep met wat extra pesto en wat croutons

Beoordeling (134 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes