Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Sperziebonensoep met pesto

Wat doe je met een restje sperziebonen? Maak er deze heerlijke groene soep van!

Ingrediënten
  • 250 gr sperziebonen (gewassen en uiteinden verwijderd)
  • 1 aardappel (middelgroot)
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 eetlepels pesto + extra
  • Croutons voor er bij te serveren
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
Materialen
  • Blender of staafmixer

Bereiding
Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een soeppan in een beetje olie. Giet de bouillon er bij en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen en de aardappel toe en kook ca 15 minuutjes.

sperziebonen_soep_01.jpg
sperziebonen_soep_02.jpg
sperziebonen_soep_03.jpg

Doe de soep in een blender of mix fijn met de staafmixer. Voeg 1 eetlepel pesto toe en roer er door heen. Serveer de soep met wat extra pesto en wat croutons

Beoordeling (142 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm