Ga naar de inhoud
Kaaskoekjes

Kaaskoekjes

Lekkere snelle kaaskoekjes gemaakt met maar 4 ingredienten! Ze zijn krokant van buiten en nog iets zacht van binnen.

25 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 175 gr roomboter ( op kamertemperatuur )
  • 250 gr geraspte oude kaas
  • 175 gr bloem
  • 1 ei

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de boter met de geraspte kaas in een kom en zeef de bloem er beetje bij beetje bij. Splits het ei en voeg het eigeel toe aan het mengsel. Kneed het met je handen tot een grote bal.


  2. Draai er kleine balletjes van en leg ze op bakpapier op een bakplaat. Druk ze iets aan met een vork en bestrijk met het eiwit. Zet ze ongeveer 20 in de oven totdat ze goudbruin zijn.


  3. Tip: je kunt er ook (samen met kinderen) leuke vormpjes uitsteken of kneden.


  4. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s.