Kalkoenrolletjes met abrikozen

Geen hele kalkoen op tafel met het kerstdiner? Wat dacht je van deze kalkoenrolletjes met romige vulling!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Leg de kalkoenfilet op een plank en leg een stuk folie er op. Sla met een pan of deegroller iets platter en verwijder de folie. Snijd de abrikozen, pecannoten en vijgen in kleine stukjes en meng door de roomkaas met een snuf peper. Besmeer de bovenzijde van de kalkoenfilets hiermee.

 Rol dan voorzichtig op en wikkel er om elke filet ca 4 plakken spek. Steek de zijkanten eventueel dicht met een prikker. Bak ze in een pan mooi bruin rondom in ca. 5 minuten. Leg ze dan in een ovenschaal en bak nog ongeveer in 20 gaar (afhankelijk van de dikte). Lekker met wat aardappeltjes en een salade.

 1 kalkoenrolletje is voldoende voor ca. 1,5 persoon of 1 grote eter ☺. De kalkoen kan ook vervangen worden door kip.

75 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.