Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kalkoenrolletjes met abrikozen

Geen hele kalkoen op tafel met het kerstdiner? Wat dacht je van deze kalkoenrolletjes met romige vulling!

Ingrediënten
  • 4 gr kalkoenfilets of kalkoenschnitzels a 200
  • 200 gr spek (16 plakken)
  • 300 gr roomkaas
  • 16 gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels pecannoten
  • 3 gedroogde vijgen
  • Snuf peper
Materialen
  • Huishoudfolie
  • Prikkertjes

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Leg de kalkoenfilet op een plank en leg een stuk folie er op. Sla met een pan of deegroller iets platter en verwijder de folie. Snijd de abrikozen, pecannoten en vijgen in kleine stukjes en meng door de roomkaas met een snuf peper. Besmeer de bovenzijde van de kalkoenfilets hiermee.

kalkoenrolletjes_01.jpg
kalkoenrolletjes_02.jpg
kalkoenrolletjes_03.jpg
kalkoenrolletjes_04.jpg

Rol dan voorzichtig op en wikkel er om elke filet ca 4 plakken spek. Steek de zijkanten eventueel dicht met een prikker. Bak ze in een pan mooi bruin rondom in ca. 5 minuten. Leg ze dan in een ovenschaal en bak nog ongeveer in 20 gaar (afhankelijk van de dikte). Lekker met wat aardappeltjes en een salade.

1 kalkoenrolletje is voldoende voor ca. 1,5 persoon of 1 grote eter ☺. De kalkoen kan ook vervangen worden door kip.

Beoordeling (56 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel