Ga naar de inhoud
Kalkoenrolletjes met abrikozen

Kalkoenrolletjes met abrikozen

Geen hele kalkoen op tafel met het kerstdiner? Wat dacht je van deze kalkoenrolletjes met romige vulling!

45 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 gr kalkoenfilets of kalkoenschnitzels a 200
  • 200 gr Spek ( 16 plakken )
  • 300 gr roomkaas
  • 16 gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels pecannoten
  • 3 gedroogde vijgen
  • Snuf peper

Materialen

  • Huishoudfolie
  • Prikkertjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Leg de kalkoenfilet op een plank en leg een stuk folie er op. Sla met een pan of deegroller iets platter en verwijder de folie. Snijd de abrikozen, pecannoten en vijgen in kleine stukjes en meng door de roomkaas met een snuf peper. Besmeer de bovenzijde van de kalkoenfilets hiermee.


  2. Rol dan voorzichtig op en wikkel er om elke filet ca 4 plakken spek. Steek de zijkanten eventueel dicht met een prikker. Bak ze in een pan mooi bruin rondom in ca. 5 minuten. Leg ze dan in een ovenschaal en bak nog ongeveer in 20 gaar (afhankelijk van de dikte). Lekker met wat aardappeltjes en een salade.


  3. 1 kalkoenrolletje is voldoende voor ca. 1,5 persoon of 1 grote eter ☺.

    De kalkoen kan ook vervangen worden door kip.