Paastulband met abrikozen

Paasrecept: heerlijke frisse tulband cake met sinaasappel, abrikozen en amandelen

Ingredienten
250 gr boter + om in te vetten, op kamertemperatuur
2 zakjes vanillesuiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr licht bruine basterdsuiker
5 eieren, op kamertemperatuur
Rasp van 1 sinaasappel
250 gr gewelde abrikozen
75 gr amandelen
150 gr poedersuiker
beetje water
Eventueel een kleurstof
Decoratie zoals geglazuurde eitjes of amandelschaafsel
 
Materialen
Tulband van ca 22 cm
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker romig. Mix een voor een de eieren er door. Schep daarna met een houten lepel het meel er door. Hak de amandelen grof en snijd de abrikozen in stukjes en roer deze samen met de sinaasappelrasp door het beslag.
 
paastulband met abrikozen 01paastulband met abrikozen 01paastulband met abrikozen 01paastulband met abrikozen 01
Vet de tulband goed in met wat boter. Schep het beslag in de vorm en zorg er voor dat het gelijk verdeeld is. Zet de tulband ongeveer 60 minuten in het midden van de oven. Controleer met een sateprikker of hij gaar is van binnen.
 
paastulband met abrikozen 01paastulband met abrikozen 01paastulband met abrikozen 01paastulband met abrikozen 01
Roer de poedersuiker met ongeveer 1 eetl water goed los tot een stroperige massa. Je kunt ook een kleurtje toevoegen met wat kleurstof. Bedruip de bovenzijde met wat glazuur en verdeel de eitjes of andere decoratie er over.

 

36 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.