Paastulband met abrikozen

Paasrecept: heerlijke frisse tulband cake met sinaasappel, abrikozen en amandelen

Bakrecept 40 min + 1 uur oventijd

ingrediënten

voor 8 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker romig. Mix een voor een de eieren er door. Schep daarna met een houten lepel het meel er door. Hak de amandelen grof en snijd de abrikozen in stukjes en roer deze samen met de sinaasappelrasp door het beslag.

  2. Vet de tulband goed in met wat boter. Schep het beslag in de vorm en zorg ervoor dat het gelijk verdeeld is. Zet de tulband ongeveer 60 minuten in het midden van de oven. Controleer met een satéprikker of hij gaar is van binnen.

  3. Roer de poedersuiker met ongeveer 1 eetlepel water goed los tot een stroperige massa. Je kunt ook een kleurtje toevoegen met wat kleurstof. Bedruip de bovenzijde met wat glazuur en verdeel de eitjes of andere decoratie er over.

Heeft het gesmaakt?
49 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!