Ga naar de inhoud
Paastulband met abrikozen

Paastulband met abrikozen

Paasrecept: heerlijke frisse tulband cake met sinaasappel, abrikozen en amandelen

40 M + 1 U oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr boter + om in te vetten ( op kamertemperatuur )
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 5 eieren ( op kamertemperatuur )
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 250 gr gewelde abrikozen
  • 75 gr amandelen
  • 150 gr poedersuiker
  • beetje water
  • eventueel een kleurstof
  • decoratie zoals geglazuurde eitjes of amandelschaafsel

Benodigdheden

  • Tulband van ca 22 cm
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker romig. Mix een voor een de eieren er door. Schep daarna met een houten lepel het meel er door. Hak de amandelen grof en snijd de abrikozen in stukjes en roer deze samen met de sinaasappelrasp door het beslag.


    paastulband met abrikozen 01 paastulband met abrikozen 01 paastulband met abrikozen 01
  2. Vet de tulband goed in met wat boter. Schep het beslag in de vorm en zorg ervoor dat het gelijk verdeeld is. Zet de tulband ongeveer 60 minuten in het midden van de oven. Controleer met een satéprikker of hij gaar is van binnen.


    paastulband met abrikozen 01 paastulband met abrikozen 01 paastulband met abrikozen 01
  3. Roer de poedersuiker met ongeveer 1 eetlepel water goed los tot een stroperige massa. Je kunt ook een kleurtje toevoegen met wat kleurstof. Bedruip de bovenzijde met wat glazuur en verdeel de eitjes of andere decoratie er over.