Paastulband met abrikozen
Paasrecept: heerlijke frisse tulband cake met sinaasappel, abrikozen en amandelen
40 M + 1 U oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
250 gr boter + om in te vetten ( op kamertemperatuur )
-
2 zakjes vanillesuiker
-
250 gr zelfrijzend bakmeel
-
200 gr lichtbruine basterdsuiker
-
5 eieren ( op kamertemperatuur )
-
rasp van 1 sinaasappel
-
250 gr gewelde abrikozen
-
75 gr amandelen
-
150 gr poedersuiker
-
beetje water
-
eventueel een kleurstof
-
decoratie zoals geglazuurde eitjes of amandelschaafsel
Benodigdheden
-
Tulband van ca 22 cm
-
Mixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 170 graden. Mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker romig. Mix een voor een de eieren er door. Schep daarna met een houten lepel het meel er door. Hak de amandelen grof en snijd de abrikozen in stukjes en roer deze samen met de sinaasappelrasp door het beslag.
-
Vet de tulband goed in met wat boter. Schep het beslag in de vorm en zorg ervoor dat het gelijk verdeeld is. Zet de tulband ongeveer 60 minuten in het midden van de oven. Controleer met een satéprikker of hij gaar is van binnen.
-
Roer de poedersuiker met ongeveer 1 eetlepel water goed los tot een stroperige massa. Je kunt ook een kleurtje toevoegen met wat kleurstof. Bedruip de bovenzijde met wat glazuur en verdeel de eitjes of andere decoratie er over.
Heeft het gesmaakt?
50 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Paasrecepten 2024