Valentijn cupcakes met jam

Deze romantische cupcakes met witte chocolade botercreme hebben een verrassing van binnen

Bakrecept 40 min + 20 oventijd + afkoelen

ingrediënten

voor 12 stuks

Botercreme

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Mix de suiker, vanillesuiker en boter romig in een kom. Voeg een voor een de eieren toe en mix er doorheen en mix nog even door tot het beslag wat luchtiger wordt. Voeg de melk toe en mix er ook door. Als laatste voeg je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe tot deze is opgenomen. Vul de papieren vormpjes in de bakvorm met het beslag tot iets onder de rand. Bak ze in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar in de oven. Zet ze niet te hoog in de oven.

  2. Smelt de witte chocolade au bain marie tot de chocolade net is gesmolten. Laat het mengsel daarna weer wat afkoelen. Als je met je vinger er in doopt moet het niet meer warm zijn. Mix de boter in ca. 5 a 10 min romig met een mixer. Het mengsel moet wit van kleur worden. Mix dan voorzichtig het witte chocolademengsel er bij. Als deze te warm is smelt de boter maar hij moet wel nog vloeibaar zijn. En als laatste de poedersuiker. Laat eventueel iets opstijven in de koelkast.

  3. Als de cupcakes zijn afgekoeld steek je met bijvoorbeeld een appelboor een beetje uit het midden. Ga niet helemaal tot de bodem. Je kunt dit ook doen met een mesje. Vul het gaatje met wat jam. Doe de botercrème in een spuitzak en maak mooie toefjes op de cupcakes. Garneer met een halve aardbei.

  4. Bewaar de cupcakes met botercreme niet in de koelkast maar op een droge en koele plek.

Heeft het gesmaakt?
56 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!