Kerriesaus

Deze saus maak je heel makkelijk zelf en is lekker bij o.a. kip en groenten

Bijgerecht 15 min

ingrediënten

voor 1 portie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Bak het mengsel (de roux) 2 minuutjes zodat deze kan garen. Schenk beetje bij beetje de melk er bij en roer met een garde glad. Roer op het laatst de kerrie en peper en zout er door.

Heeft het gesmaakt?
347 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!