
Kerriesaus
Deze saus maak je heel makkelijk zelf en is lekker bij o.a. kip en groenten
15 M
Ingrediƫnten: Kerriesaus
Voor portie
-
25 gr bloem
-
25 gr boter
-
300 ml melk
-
1 theelepel kerrie
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Kerriesaus
-
Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Bak het mengsel (de roux) 2 minuutjes zodat deze kan garen. Schenk beetje bij beetje de melk er bij en roer met een garde glad. Roer op het laatst de kerrie en peper en zout er door.
Heeft het gesmaakt?
352 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 340
- vet 23 gr
- verzadigd vet 15 gr
- koolhydraten 25 gr
- w.v. suikers 13 gr
- vezels 0.8 gr
- eiwit 6 gr
- zout 0.3 gr
Ook lekker