Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing

Maaltijdsalade met kruidige (vega) kip en geroosterde kikkererwten gecombineerd met mango en cashewnoten en een frisse dressing

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 2 personen

Dressing:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en dep droog. Doe ze in een kom met 1 eetlepel tandoori kruiden en 1 eetlepel olie. Meng door elkaar en verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster ca. 20 a 25 minuten licht krokant in de oven.

  2. Doe de stukjes kip in een kom en voeg ook 1 eetlepel tandoori kruiden en olie toe en meng. Bak de kip in een pan. Snijd de mango in blokjes en de komkommer en radijsjes in plakjes. Meng de ingrediënten van de dressing door elkaar.

  3. Verdeel de sla in een kom of borden en verdeel de mango, komkommer, radijsjes, kikkererwten er over. Schep de kip tandoori erop en besprenkel met de limoen dressing. Garneer de kip tandoori salade met cashewnoten

Heeft het gesmaakt?
177 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!