Ga naar de inhoud
Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing

Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing

Maaltijdsalade met kruidige (vega) kip en geroosterde kikkererwten gecombineerd met mango en cashewnoten en een frisse dressing

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr (vega)kip
  • 2 eetlepels tandoori kruiden
  • 2 eetlepels olie
  • 75 gr sla ( veld )
  • 0.5 komkommer
  • 8 radijsjes
  • 1 kleine mango of 175 gr in blokjes
  • handje cashewnoten
  • 265 gr kikkererwten uit blik of pot

Dressing:

  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel limoensap
  • snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en dep droog. Doe ze in een kom met 1 eetlepel tandoori kruiden en 1 eetlepel olie. Meng door elkaar en verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster ca. 20 a 25 minuten licht krokant in de oven.


    Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing
  2. Doe de stukjes kip in een kom en voeg ook 1 eetlepel tandoori kruiden en olie toe en meng. Bak de kip in een pan. Snijd de mango in blokjes en de komkommer en radijsjes in plakjes. Meng de ingrediënten van de dressing door elkaar.


    Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing
  3. Verdeel de sla in een kom of borden en verdeel de mango, komkommer, radijsjes, kikkererwten er over. Schep de kip tandoori erop en besprenkel met de limoen dressing. Garneer de kip tandoori salade met cashewnoten