Ga naar de inhoud
Kersencake

Kersencake

Dit luchtige en zomerse gebak met kersen is heel makkelijk te maken en heb je binnen 20 minuten in de oven staan. Nog even geduld hebben, lekker bestrooien met poedersuiker en smullen maar.

20 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 3 eieren
  • 275 gr bloem
  • 200 gr suiker
  • 1 theelepel suiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 500 gr verse kersen ( ontpit (of uit pot) )
  • boter + om in te vetten
  • Poedersuiker om te bestrooien

Materialen

  • Ovenschaal 20 x 30 ( of springvorm ca 24 cm )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet een bakvorm of ovenschaal in met boter. Klop de eieren los met een mixer of garde. Voeg de suiker en vanille extract toe en klop nog 1 minuutje door.


    kersencake stap 1 kersencake stap 2 kersencake stap 3
  2. Meng het bakpoeder met de bloem en zeef afgewisseld met slagroom beetje bij beetje bij de eieren. Mix tot een glad beslag. Doe het beslag in de bakvorm en verdeel de kersen er over.


    kersencake stap 4 kersencake stap 5 kersencake stap 6
  3. Druk ze niet in het deeg want ze zakken tijdens het bakken nog wat. Bak de cake in 40 minuten gaar. Bestrooi als hij is afgekoeld met poedersuiker.


  4. Dit recept is afgeleid van het recept op de site www.wroeten.nl