Kersencake

Dit luchtig zomers gebak met kersen is heel makkelijk te maken en binnen een uurtje klaar

Ingredienten
3 eieren
275 gr bloem
200 gr suiker
1 theelepel vanille-extract
250 ml slagroom
1 eetlepel bakpoeder
500 gr verse kersen, ontpit (of uit pot)
Boter om in te vetten
Poedersuiker om te bestrooien.
 
Materialen
Ovenschaal 20 x 30 of springvorm ca 24 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet een bakvorm of ovenschaal in met boter. Klop de eieren los met een mixer of garde. Voeg de suiker en vanille extract toe en klop nog 1 minuutje door.
 
kersencake 01
kersencake 01
kersencake 01
 
Meng het bakpoeder met de bloem en zeef afgewisseld met slagroom beetje bij beetje bij de eieren. Mix tot een glad beslag. Doe het beslag in de bakvorm en verdeel de kersen er over.
 
kersencake 01
kersencake 01kersencake 01


 
Druk ze niet in het deeg want ze zakken tijdens het bakken nog wat. Bak de cake in 40 minuten gaar. Bestrooi als hij is afgekoeld met poedersuiker.
 
Dit recept is afgeleid van het recept op de site www.wroeten.nl
 
Vind je dit leuk?
303 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!