Chocolade bananenbrood
Van dit gezonde chocolade bananenbrood kun je best nog een plakje pakken, want er zitten enkel natuurlijke suikers in. Ook fijn: snel klaar.
15 M + 45 M oventijd
Ingrediënten
Voor plakken
-
20 gr cacao
-
4 rijpe bananen
-
3 eieren
-
5 eetlepels honing
-
180 gr speltmeel
-
1 snuf kaneel
-
1 zakje bakpoeder
-
1 eetlepel vanille essence
Benodigdheden
-
Cakevorm
-
Keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180° graden.
-
Doe 3 bananen in een keukenmachine en voeg de eieren en kaneel toe. Mix fijn.
-
Voeg dan het speltmeel, bakpoeder, cacao, vanille en honing toe en mix nog een keer door elkaar.
-
Giet het beslag in een cakevorm met bakpapier of een van siliconen.
-
Snijd de laatste banaan over de lengte doormidden en leg bovenop het beslag.
-
Bak het bananenbrood ca. 45 minuten in de oven tot hij gaar is.
-
Tips: ook lekker met noten erdoorheen.
-
Probeer ook dit lekkere basisrecept voor gezond bananenbrood
Heeft het gesmaakt?
563 stemmen
Ook lekker