Knoflookbrood

Brood met een laagje romige knoflookboter en kaas uit de oven. Serveer het in sneetjes bij de borrel of lekker om bij de lunch in je soep te dippen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Prak de boter of margarine fijn. Breng op smaak met een snufje peper en zout.

Pers de knoflook bij de boter in het kommetje.

Hak de peterselie fijn en meng ook door de boter in het kommetje.

Snijd het stokbrood horizontaal door het midden.

Besmeer met de knoflookboter en daarna met mozzarella.

Leg wat folie op de bodem van de oven want het brood kan een beetje druppelen.

Bak het brood ca. 12 minuten in de oven en zet de laatste paar minuten de grill aan voor een extra krokant korstje. Houd het brood goed in de gaten als je het op de grillstand hebt gezet. Dat kan zomaar ineens heel hard gaan.

6 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!