Ga naar de inhoud
Knoflookbrood

Knoflookbrood

Brood met een laagje romige knoflookboter en kaas uit de oven. Serveer het in sneetjes bij de borrel of lekker om bij de lunch in je soep te dippen.

10 M + 12 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 stokbrood
  • 100 gr boter of margarine ( op kamertemperatuur )
  • 2 grote tenen knoflook
  • verse peterselie
  • Handje geraspte mozzarella
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Prak de boter of margarine fijn. Breng op smaak met een snufje peper en zout.


  3. Pers de knoflook bij de boter in het kommetje.


  4. Hak de peterselie fijn en meng ook door de boter in het kommetje.


  5. Snijd het stokbrood horizontaal door het midden.


  6. Besmeer met de knoflookboter en daarna met mozzarella.


  7. Leg wat folie op de bodem van de oven want het brood kan een beetje druppelen.


  8. Bak het brood ca. 12 minuten in de oven en zet de laatste paar minuten de grill aan voor een extra krokant korstje. Houd het brood goed in de gaten als je het op de grillstand hebt gezet. Dat kan zomaar ineens heel hard gaan.