
Vegan caesar salade met avocado
Een caesar salade, maar dan vegan. Lekker met avocado, zoete aardappel en vegan kip.
15 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
2 kropjes romaine sla
-
30 gr croutons
-
1 avocado
-
160 gr zoete aardappel
-
1 eetlepel olijfolie
-
120 gr vegan kip
-
2 theelepels paprikapoeder
-
1 theelepel knoflook poeder
Dressing
-
2 eetlepels vegan mayonaise
-
1 eetlepel citroensap
-
peper en zout
-
1 theelepel knoflookpoeder
-
1 theelepel olijfolie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes.
-
Doe de zoete aardappelblokjes samen met de kip op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel hier de olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder overheen.
-
Bak dit voor 25 minuten op 180Ā° graden.
-
Snijd de romaine sla grof.
-
Snijd de avocado in blokjes.
-
Meng alle ingrediƫnten voor de dressing.
-
Voeg de avocado, croutons, zoete aardappel en kip toe aan de romaine sla en de dressing over de salade heen.
Heeft het gesmaakt?
32 stemmen
Ook lekker