Ga naar de inhoud
Vegan caesar salade met avocado

Vegan caesar salade met avocado

Een caesar salade, maar dan vegan. Lekker met avocado, zoete aardappel en vegan kip.

15 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 kropjes romaine sla
  • 30 gr croutons
  • 1 avocado
  • 160 gr zoete aardappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 120 gr vegan kip
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflook poeder

Dressing

  • 2 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes.


  2. Doe de zoete aardappelblokjes samen met de kip op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel hier de olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder overheen.


  3. Bak dit voor 25 minuten op 180° graden.


  4. Snijd de romaine sla grof.


  5. Snijd de avocado in blokjes.


  6. Meng alle ingrediënten voor de dressing.


  7. Voeg de avocado, croutons, zoete aardappel en kip toe aan de romaine sla en de dressing over de salade heen.