Ga naar de inhoud
Kokosnestjes met paaseitjes

Kokosnestjes met paaseitjes

Een lekker zoet hapje voor bij de koffie of thee van kokosmakroon met chocolade en paaseieren

40 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

Ingredienten

  • 3 eiwitten
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gr geraspte kokos
  • ca 50 gr chocolade
  • paaseitjes ( mini )
  • boter + om in te vetten

Materialen

  • Mini muffinvorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Zorg dat er geen eigeel bij de eiwitten zit en je een schone kom en mixer gebruikt. Voeg de suiker en vanille toe aan de eiwitten en klop deze helemaal stijf. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden zonder dat het mengsel er uit loopt. Roer dan de kokos er door. Vet de muffinvormpjes goed in. Neem een beetje van het kokosmengsel en kneed er een balletje van. Leg dit in de muffinvorm en druk er een kuil in het midden.


  2. Bak de kokosnestjes 15 minuten en laat ze daarna afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Haal de kokosnestjes voorzichtig uit de vormpjes. Snijd ze eventueel een beetje los met een mesje. Schep een beetje van de gesmolten chocolade in het midden en doe de paaseitjes er in. Je kunt ook één paasei per nestje er in doen.


    Bewaar ze goed afgesloten op een droge plek maximaal 3 dagen. Dit zoete gebakje is tevens glutenvrij (check wel altijd even de paaseitjes).