Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kokosnestjes met paaseitjes

Een lekker zoet hapje voor bij de koffie of thee van kokosmakroon met chocolade en paaseieren

  • 3 eiwitten
  • Ingredienten
    • 3 eetlepels suiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 150 gr geraspte kokos
    • ca 50 gr chocolade
    • paaseitjes (mini)
    • boter om in te vetten
    Materialen
    • Mini muffinvorm

    Bereiding
    Verwarm de oven op 170 graden. Zorg dat er geen eigeel bij de eiwitten zit en je een schone kom en mixer gebruikt. Voeg de suiker en vanille toe aan de eiwitten en klop deze helemaal stijf. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden zonder dat het mengsel er uit loopt. Roer dan de kokos er door. Vet de muffinvormpjes goed in. Neem een beetje van het kokosmengsel en kneed er een balletje van. Leg dit in de muffinvorm en druk er een kuil in het midden.

    kokosnestjes_01.jpg
    kokosnestjes_02.jpg
    kokosnestjes_03.jpg
    kokosnestjes_04.jpg

    Bak de kokosnestjes 15 minuten en laat ze daarna afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Haal de kokosnestjes voorzichtig uit de vormpjes. Snijd ze eventueel een beetje los met een mesje. Schep een beetje van de gesmolten chocolade in het midden en doe de paaseitjes er in. Je kunt ook één paasei per nestje er in doen. Bewaar ze goed afgesloten op een droge plek maximaal 3 dagen. Dit zoete gebakje is tevens glutenvrij (check wel altijd even de paaseitjes).

    Beoordeling (34 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Kerst recepten

    Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

    Eendenborst met cranberry compote
    Mini kerstboom pizza’s
    Coquilles met zoete aardappelpuree
    Feestelijke crème brûlée met besjes
    Zalm in filodeeg