Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kokosnestjes met paaseitjes

Een lekker zoet hapje voor bij de koffie of thee van kokosmakroon met chocolade en paaseieren

  • 3 eiwitten
  • Ingredienten
    • 3 eetlepels suiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 150 gr geraspte kokos
    • ca 50 gr chocolade
    • paaseitjes (mini)
    • boter om in te vetten
    Materialen
    • Mini muffinvorm

    Bereiding
    Verwarm de oven op 170 graden. Zorg dat er geen eigeel bij de eiwitten zit en je een schone kom en mixer gebruikt. Voeg de suiker en vanille toe aan de eiwitten en klop deze helemaal stijf. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden zonder dat het mengsel er uit loopt. Roer dan de kokos er door. Vet de muffinvormpjes goed in. Neem een beetje van het kokosmengsel en kneed er een balletje van. Leg dit in de muffinvorm en druk er een kuil in het midden.

    Bak de kokosnestjes 15 minuten en laat ze daarna afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Haal de kokosnestjes voorzichtig uit de vormpjes. Snijd ze eventueel een beetje los met een mesje. Schep een beetje van de gesmolten chocolade in het midden en doe de paaseitjes er in. Je kunt ook één paasei per nestje er in doen. Bewaar ze goed afgesloten op een droge plek maximaal 3 dagen. Dit zoete gebakje is tevens glutenvrij (check wel altijd even de paaseitjes).

    Lente recepten

    Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

    ×