Citroen paascake

Leuke citroen paascakejes met een topping van room met abrikoosjes in de vorm van een spiegelei

Bakrecept 30 min + 25 min oventijd + 2 uur afkoelen

ingrediënten

voor 9 personen

Cake

Topping

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Vet de bakvorm in met wat boter en bestuif met bloem. Rasp de citroen, pers hem daarna uit en zet het sap apart. Mix de boter, 175 gr suiker, zakje vanillesuiker, citroenrasp en een snufje zout tot een romige massa.

  2. Mix een voor een de eieren er door. Voeg het meel in porties toe en mix tot een mooi egaal beslag. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenzijde glad. Zet de bakvorm ca. 25 min in de oven.

  3. Meng het citroensap met de poedersuiker en zet het apart. Mix in een andere kom de slagroom met de suiker stijf. Schep de mascarpone en de Griekse yoghurt erdoor en bewaar dit in de koelkast. Als je de cake uit de oven haalt, controleer je met een prikker of hij gaar is.

  4. Bestrijk de bovenzijde direct met het citroen-poedersuiker mengsel en laat de cake verder afkoelen. Snijd de cake in ca. 9 stukken en schep ongeveer 1 eetlepel van het roommengsel er op. Laat de abrikozen uitlekken en leg op ieder gebakje een abrikoosje. Dit recept is geïnspireerd op een recept van Lecker.de

Heeft het gesmaakt?
85 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!