Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Citroen paascake

Leuke citroen paascakejes met een topping van room met abrikoosjes in de vorm van een spiegelei
Ingredienten
200 gr boter, op kamertemperatuur + om in te vetten
Bloem om te besuiven
175 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
1 citroen
snufje zout
4 eieren
250 gr zelfrijzend bakmeel
3 eetl poedersuiker
 
Topping:
1 blik of potje abrikoosjes op sap
30 gr suiker
125 ml slagroom
2 eetl mascarpone
2 eetl griekse yoghurt
 
Materialen
Bakvorm of ovenschaal van ca 20 bij 20 cm (rechthoekig kan natuurlijk ook)
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Vet de bakvorm in met wat boter en bestuif met bloem. Rasp de citroen en pers hem daarna uit en zet het sap apart. Mix de boter, 175 gr suiker, zakje vanillesuiker, citroenrasp en een snufje zout tot een romige massa.
 
paascake 01paascake 01 paascake 01
Mix een voor een de eieren er door. Voeg het meel in porties toe en mix tot een mooi egaal beslag. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenzijde glad. Zet de bakvorm ca 25 min in de oven.
 
paascake 01paascake 01 paascake 01
 
Meng het citroensap met de poedersuiker en zet apart. Mix in een andere kom de slagroom met de suiker stijf. Schep de mascarpone en de griekse yoghurt er door bewaar in de koelkast. Als je de cake uit de oven haalt controleer je met een prikker of hij gaar is.
 
paascake 01paascake 01 paascake 01
 
 
Bestrijk de bovenzijde direct met het citroen-poedersuiker mengsel en laat de cake verder afkoelen. Snijd de ca in ca 9 stukken en schep ongeveer 1 eetl van het roommengsel er op. Laat de abrikozen uitlekken en leg op ieder gebakje een abrikoosje.
Dit recept is geinspireerd op een recept van Lecker.de

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×