Ga naar de inhoud
Citroen paascake

Citroen paascake

Leuke citroen paascakejes met een topping van room met abrikoosjes in de vorm van een spiegelei

30 M + 25 M oventijd + 2 U afkoelen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

Cake

  • 200 gr boter ( op kamertemperatuur + om in te vetten )
  • handje bloem ( om te bestuiven )
  • 175 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel

Topping

  • 1 blik/potje abrikoosjes op sap
  • 30 gr suiker
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

Benodigdheden

  • Bakvorm of ovenschaal van ca 20 bij 20
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Vet de bakvorm in met wat boter en bestuif met bloem. Rasp de citroen, pers hem daarna uit en zet het sap apart. Mix de boter, 175 gr suiker, zakje vanillesuiker, citroenrasp en een snufje zout tot een romige massa.


    paascake 01 paascake 01 paascake 01
  2. Mix een voor een de eieren er door. Voeg het meel in porties toe en mix tot een mooi egaal beslag. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenzijde glad. Zet de bakvorm ca. 25 min in de oven.


    paascake 01 paascake 01 paascake 01
  3. Meng het citroensap met de poedersuiker en zet het apart. Mix in een andere kom de slagroom met de suiker stijf. Schep de mascarpone en de Griekse yoghurt erdoor en bewaar dit in de koelkast. Als je de cake uit de oven haalt, controleer je met een prikker of hij gaar is.


    paascake 01 paascake 01 paascake 01
  4. Bestrijk de bovenzijde direct met het citroen-poedersuiker mengsel en laat de cake verder afkoelen. Snijd de cake in ca. 9 stukken en schep ongeveer 1 eetlepel van het roommengsel er op. Laat de abrikozen uitlekken en leg op ieder gebakje een abrikoosje. Dit recept is geïnspireerd op een recept van Lecker.de