Luchtige wafels met vers fruit

Heerlijk basisrecept voor wafels gegarneerd met poedersuiker, blauwe bessen en frambozen

Bakrecept 20 min + 30 min baktijd

ingrediënten

voor 8 stuks

Topping:

Benodigdheden:

Bereiding

  1. Kluts de eieren in een kom en klop ze luchtig met een garde. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng deze er roerend doorheen. Voeg al roerend met een zeef de bloem en het bakpoeder toe.
    Smelt de margarine in een pannetje op laag vuur en voeg de gesmolten margarine tenslotte samen met de melk toe aan het beslag. Roer nogmaals goed door. Laat het beslag 15 minuten rusten voor je verder gaat.

  2. Verwarm het wafelijzer en vet de platen met een bakkwastje in met wat olijfolie. Houd ongeveer een flinke eetlepel beslag per wafel aan. Schep dit op de plaat en bak de wafels gedurende circa 4,5 tot 5 minuten tot de wafels goudbruin zijn. Ga door totdat het beslag op is en vergeet niet na iedere ronde de platen opnieuw in te vetten.

  3. Alleen al met wat poedersuiker zijn deze wafels heerlijk, maar om de traktatie af te maken kun je ze ook serveren met vers fruit, zoals blauwe bessen en frambozen, poedersuiker en (warme) chocoladesaus.

  4. Bekijk hier ook het basisrecept om wafels te bakken.

Heeft het gesmaakt?
145 stemmen Bedankt voor je stem!