Krabkoekjes (surimi)

Heerlijke kruidige en krokante koekjes gemaakt van o.a. surimi, serveer met de frisse limoen dip

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Rasp de limoen en pers het sap uit. Meng de rasp met de yoghurt en zet apart. Doe de surimi sticks in de keukenmachine en voeg de koriander, rode peper, limoensap, vissaus en knoflook toe. Mix dit fijn. Voeg het ei toe en een beetje paneermeel. Mix nogmaals door elkaar. Voeg beetje bij beetje de rest van het paneermeel toe tot het mengsel goed kneedbaar is.

 Maak ca 8 koekjes van het mengsel. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de krabkoekjes mooi bruin aan beide zijde in ca 6 minuten. Laat ze uitlekken en serveer met de frisse limoen yoghurt dip.

96 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.