Madeleines
Een eenvoudig maar super lekker recept voor madeleines, een klein luchtig Frans cakeje
20 M + 10 M oventijd + 1 U wachten
Ingrediënten
Voor stuks
-
2 eieren
-
100 gr suiker
-
1 theelepel citroenrasp
-
100 gr boter
-
125 gr bloem
-
1 theelepel bakpoeder
Benodigdheden
-
Madeleine vorm
-
Mixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Smelt de boter in een pannetje. Mix de eieren en suiker 5 minuten in een kom tot deze licht en schuimig zijn geworden. Voeg de gesmolten boter en citroenrasp toe en mix nog kort even door. Spatel dan de bloem met het bakpoeder er door. Zet het beslag minimaal 1 uur in de koelkast.
-
Verwarm de oven op 190 graden. Vet de madeleine vormpjes in met een beetje boter (of gebruik zoals ik een siliconen vorm). Vul de vormpjes met een beetje van het beslag. Vul ze tot net onder de rand. Bak de madeleines in 8 tot 10 minuten gaar en goudbruin in de oven. Als de cakejes klaar zijn moeten ze een klein ‘buikje’ hebben aan de bovenzijde. Bestrooi eventueel nog met poedersuiker.
Heeft het gesmaakt?
78 stemmen
Ook lekker