Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Madeleines

Een eenvoudig maar super lekker recept voor madeleines, een klein luchtig Frans cakeje

Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 100 gr boter
  • 125 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
Benodigdheden
  • Madeleine vorm
  • mixer

Bereiding
Smelt de boter in een pannetje. Mix de eieren en suiker 5 minuten in een kom tot deze licht en schuimig zijn geworden. Voeg de gesmolten boter en citroenrasp toe en mix nog kort even door. Spatel dan de bloem met het bakpoeder er door. Zet het beslag minimaal 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven op 190 graden. Vet de madeleine vormpjes in met een beetje boter (of gebruik zoals ik een siliconen vorm). Vul de vormpjes met een beetje van het beslag. Vul ze tot net onder de rand. Bak de madeleines in 8 tot 10 minuten gaar en goudbruin in de oven. Als de cakejes klaar zijn moeten ze een klein ‘buikje’ hebben aan de bovenzijde. Bestrooi eventueel nog met poedersuiker.

madeleines

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×