
Clafoutis met mango
Dit Franse dessert bestaat uit fruit overgoten met een beslag gebakken in de oven
15 M + 30 M oventijd
Ingrediƫnten: Clafoutis met mango
Voor personen
-
65 gr bloem
-
200 gr mango in dunne plakjes
-
1 eetlepel citroensap
-
2 eieren
-
50 gr suiker + 1 eetlepel suiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
150 ml melk
-
Verse muntblaadjes
-
1 eetlepel poedersuiker
Materialen
-
Mixer
-
Ovenschaal
-
Ovenschaal
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Clafoutis met mango
-
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de bloem, eieren, melk, citroensap, vanillesuiker en 50 gr suiker in een kom en mix door elkaar. Vet de ovenschaal in met een beetje boter. Bestrooi met de eetlepel suiker. Verdeel ongeveer de helft van de mango over de bodem.
-
Giet daar het beslag over. Verdeel de rest van de mango, eventueel in een mooi patroon, over de bovenzijde. Bak de clafoutis 30 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en wat verse munt.
Heeft het gesmaakt?
195 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 123
- vet 2 gr
- verzadigd vet 1 gr
- koolhydraten 23 gr
- w.v. suikers 15 gr
- vezels 1.2 gr
- eiwit 3 gr
- zout 0.1 gr
Ook lekker