Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Clafoutis met mango

Dit Franse dessert bestaat uit fruit overgoten met een beslag gebakken in de oven

Ingrediënten
  • 65 gr bloem
  • 200 gr mango in dunne plakjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eieren
  • 50 gr suiker + 1 eetlepel suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml melk
  • Verse muntblaadjes
  • 1 eetlepel poedersuiker
Materialen
  • mixer
  • Ovenschaal
  • Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de bloem, eieren, melk, citroensap, vanillesuiker en 50 gr suiker in een kom en mix door elkaar. Vet de ovenschaal in met een beetje boter. Bestrooi met de eetlepel suiker. Verdeel ongeveer de helft van de mango over de bodem.

Giet daar het beslag over. Verdeel de rest van de mango, eventueel in een mooi patroon, over de bovenzijde. Bak de clafoutis 30 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en wat verse munt.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×