Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Clafoutis met mango

Dit Franse dessert bestaat uit fruit overgoten met een beslag gebakken in de oven

Ingrediënten
  • 65 gr bloem
  • 200 gr mango in dunne plakjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eieren
  • 50 gr suiker + 1 eetlepel suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml melk
  • Verse muntblaadjes
  • 1 eetlepel poedersuiker
Materialen
  • mixer
  • Ovenschaal
  • Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de bloem, eieren, melk, citroensap, vanillesuiker en 50 gr suiker in een kom en mix door elkaar. Vet de ovenschaal in met een beetje boter. Bestrooi met de eetlepel suiker. Verdeel ongeveer de helft van de mango over de bodem.

calfoutis_01.jpg
calfoutis_02.jpg
calfoutis_03.jpg
calfoutis_04.jpg

Giet daar het beslag over. Verdeel de rest van de mango, eventueel in een mooi patroon, over de bovenzijde. Bak de clafoutis 30 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en wat verse munt.

Beoordeling (62 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette