Clafoutis met mango

Dit Franse dessert bestaat uit fruit overgoten met een beslag gebakken in de oven

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Doe de bloem, eieren, melk, citroensap, vanillesuiker en 50 gr suiker in een kom en mix door elkaar. Vet de ovenschaal in met een beetje boter. Bestrooi met de eetlepel suiker. Verdeel ongeveer de helft van de mango over de bodem.

 Giet daar het beslag over. Verdeel de rest van de mango, eventueel in een mooi patroon, over de bovenzijde. Bak de clafoutis 30 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en wat verse munt.

177 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!