Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Clafoutis met mango

Dit Franse dessert bestaat uit fruit overgoten met een beslag gebakken in de oven

Ingrediënten
  • 65 gr bloem
  • 200 gr mango in dunne plakjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eieren
  • 50 gr suiker + 1 eetlepel suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml melk
  • Verse muntblaadjes
  • 1 eetlepel poedersuiker
Materialen
  • mixer
  • Ovenschaal
  • Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de bloem, eieren, melk, citroensap, vanillesuiker en 50 gr suiker in een kom en mix door elkaar. Vet de ovenschaal in met een beetje boter. Bestrooi met de eetlepel suiker. Verdeel ongeveer de helft van de mango over de bodem.

calfoutis_01.jpg
calfoutis_02.jpg
calfoutis_03.jpg
calfoutis_04.jpg

Giet daar het beslag over. Verdeel de rest van de mango, eventueel in een mooi patroon, over de bovenzijde. Bak de clafoutis 30 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en wat verse munt.

Beoordeling (76 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst