Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Macaroni met kaas

 
Een van de meest bekende gerechten uit Amerika: mac and cheese met een smeuïge kaassaus
Ingredienten
40 gr boter + om in te vetten
2 eetlepels bloem
500 ml melk
300 gr macaroni
peper en zout
snuf cayennepeper
snuf nootmuskaat
100 gr geraspte oude kaas
100 gr gerapste pecorino of gruyere kaas
klein bosje verse peterselie
25 gr paneermeel
Materialen
Ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de macaroni gaar en giet af. Smelt de boter in een pan en voeg daarna de bloem toe. Roer met een houten lepel of garde door elkaar en laat de roux 1 minuutjes bakken. Giet daarna beetje bij beetje de melk er meng tot een saus. Roer daarna beide soorten kaas er door en laat deze smelten en opnemen in de saus. Breng de saus op smaak met een snuf cayennepeper, nootmuskaat, peper en eventueel een klein beetje zout.
macaroni kaas 01
macaroni kaas 01
macaroni kaas 01
macaroni kaas 01
Hak de peterselie grof en voeg op het laatst toe aan de saus. Schep de macaroni door de saus en doe in een ovenschaal. Bestrooi met een beetje paneermeel en besprenkel met een beetje vloeibare/gesmolten boter. Zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven. Lekker met een frisse salade. Voeg voor een variant met vlees nog wat spekblokjes of hamblokjes toe.
Beoordeling (54 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×