Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Macaroni met kaas

 
Een van de meest bekende gerechten uit Amerika: mac and cheese met een smeuïge kaassaus
Ingredienten
40 gr boter + om in te vetten
2 eetlepels bloem
500 ml melk
300 gr macaroni
peper en zout
snuf cayennepeper
snuf nootmuskaat
100 gr geraspte oude kaas
100 gr gerapste pecorino of gruyere kaas
klein bosje verse peterselie
25 gr paneermeel
Materialen
Ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de macaroni gaar en giet af. Smelt de boter in een pan en voeg daarna de bloem toe. Roer met een houten lepel of garde door elkaar en laat de roux 1 minuutjes bakken. Giet daarna beetje bij beetje de melk er meng tot een saus. Roer daarna beide soorten kaas er door en laat deze smelten en opnemen in de saus. Breng de saus op smaak met een snuf cayennepeper, nootmuskaat, peper en eventueel een klein beetje zout.
macaroni kaas 01
macaroni kaas 01
macaroni kaas 01
macaroni kaas 01
Hak de peterselie grof en voeg op het laatst toe aan de saus. Schep de macaroni door de saus en doe in een ovenschaal. Bestrooi met een beetje paneermeel en besprenkel met een beetje vloeibare/gesmolten boter. Zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven. Lekker met een frisse salade. Voeg voor een variant met vlees nog wat spekblokjes of hamblokjes toe.
Beoordeling (60 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette