Macaroni met kaas

 
Een van de meest bekende gerechten uit Amerika: mac and cheese met een smeuïge kaassaus
Ingredienten
40 gr boter + om in te vetten
2 eetlepels bloem
500 ml melk
300 gr macaroni
peper en zout
snuf cayennepeper
snuf nootmuskaat
100 gr geraspte oude kaas
100 gr gerapste pecorino of gruyere kaas
klein bosje verse peterselie
25 gr paneermeel
Materialen
Ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de macaroni gaar en giet af. Smelt de boter in een pan en voeg daarna de bloem toe. Roer met een houten lepel of garde door elkaar en laat de roux 1 minuutjes bakken. Giet daarna beetje bij beetje de melk er meng tot een saus. Roer daarna beide soorten kaas er door en laat deze smelten en opnemen in de saus. Breng de saus op smaak met een snuf cayennepeper, nootmuskaat, peper en eventueel een klein beetje zout.
macaroni kaas 01
macaroni kaas 01
macaroni kaas 01
macaroni kaas 01
Hak de peterselie grof en voeg op het laatst toe aan de saus. Schep de macaroni door de saus en doe in een ovenschaal. Bestrooi met een beetje paneermeel en besprenkel met een beetje vloeibare/gesmolten boter. Zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven. Lekker met een frisse salade. Voeg voor een variant met vlees nog wat spekblokjes of hamblokjes toe.
151 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.