Ga naar de inhoud
Vegan mac ‘n cheese

Vegan mac ‘n cheese

Deze vegan mac ’n cheese is helemaal plantaardig en zo verrassend goed! Het typisch Amerikaanse gerecht in een ander jasje, maar minstens zo lekker.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr cashewnoten ( 3 uur geweekt )
  • 350 gr macaroni
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gr edelgistvlokken
  • 275 ml (plantaardige) melk
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 1 theelepel zout
  • snufje zwarte peper
  • verse peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de cashewnoten in een kom en giet er water bij. Laat de cashewnoten minimaal 3 uur weken, voordat je verder gaat met het maken van de saus.


  2. Begin na minimaal 3 uur met het maken van de saus. Kook hiervoor eerst de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking en giet af. Zet het opzij tot de saus klaar is.


  3. Doe de geweekte cashewnoten, tenen knoflook, edelgistvlokken, plantaardige melk, mosterd, kurkuma, chillivlokken, zout en een snufje zwarte peper in de blender en mix het tot een dikke, romige en gladde saus.


  4. Giet de saus bij de macaroni in de pan en verwarm het in z’n geheel tot het de gewenste temperatuur heeft.


  5. Schep de mac ’n cheese op en garneer met wat verse peterselie en eventueel wat chillivlokken. Serveer meteen, bewaar tot 2-3 dagen in de koelkast of vries het tot 2-3 maanden in.