Macaroni met gehaktballetjes

Dit recept voor macaroni met gehaktballetjes is een klassiek recept in een nieuw jasje. Een heerlijk ovengerecht met (vega) gehaktballetjes, een smaakvolle tomatensaus met groenten en gesmolten kaas.

Hoofdgerecht 25 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat de macaroni al dente is, dus nog een beetje stevig. Giet de macaroni af en zet het even opzij.

  3. Bak de gehaktballetjes aan in een koekenpan met een beetje olie of boter en haal daarna uit de pan als ze rondom aangebakken zijn.

  4. Snijd de paprika’s in blokjes, de champignons in plakjes, de ui in fijne stukjes en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

  5. Voeg de paprika en champignons toe aan de pan en bak deze tot ze zacht zijn. Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.

  6. Voeg de tomatensaus toe aan de groenten en laat het geheel even sudderen. Proef of de saus goed op smaak is en pas eventueel aan.

  7. Voeg de (vega) gehaktballetjes toe aan de saus.

  8. Meng de gekookte macaroni door de saus met de groenten en gehaktballetjes.

  9. Doe het macaroni-gehaktballetjesmengsel in een ingevette ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de bovenkant.

  10. Bak de macaroni schotel in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.

  11. Deze macaronischotel met gehaktballetjes uit de oven is een heerlijke, hartige maaltijd die perfect is voor een doordeweekse dag. Serveer het eventueel met een frisse salade voor een complete maaltijd. Eet smakelijk!

Heeft het gesmaakt?
32 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!