Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mexicaanse couscous salade

Kruidige couscous met een Mexicaanse twist van mais en avocado.

Ingrediënten
  • 175 gr couscous
  • 150 gr mais
  • 100 gr tomaatjes
  • 30 gr amandelen
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Sap van ½ limoen
  • 1 avocado
  • 5 gr verse koriander
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 2 eetlepels zure room

Bereiding
Bereid de couscous volgens de verpakking en voeg hierbij 1 eetlepel olijfolie, komijn en paprika poeder. Halveer de tomaatjes en hak de koriander. Snijd de avocado in blokjes.

mex_couscous_01.jpg
mex_couscous_02.jpg
mex_couscous_03.jpg
mex_couscous_04.jpg

Wanneer de couscous gaar is meng je mais, tomaatjes, koriander en amandelen er doorheen. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Maak de couscous af met blokjes avocado en zure room.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (32 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas