Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mexicaanse couscous salade

Kruidige couscous met een Mexicaanse twist van mais en avocado.

Ingrediënten
  • 175 gr couscous
  • 150 gr mais
  • 100 gr tomaatjes
  • 30 gr amandelen
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Sap van ½ limoen
  • 1 avocado
  • 5 gr verse koriander
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 2 eetlepels zure room

Bereiding
Bereid de couscous volgens de verpakking en voeg hierbij 1 eetlepel olijfolie, komijn en paprika poeder. Halveer de tomaatjes en hak de koriander. Snijd de avocado in blokjes.

mex_couscous_01.jpg
mex_couscous_02.jpg
mex_couscous_03.jpg
mex_couscous_04.jpg

Wanneer de couscous gaar is meng je mais, tomaatjes, koriander en amandelen er doorheen. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Maak de couscous af met blokjes avocado en zure room.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (11 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas
Print met
×