Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mexicaanse couscous salade

Kruidige couscous met een Mexicaanse twist van mais en avocado.

Ingrediënten
  • 175 gr couscous
  • 150 gr mais
  • 100 gr tomaatjes
  • 30 gr amandelen
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Sap van ½ limoen
  • 1 avocado
  • 5 gr verse koriander
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 2 eetlepels zure room

Bereiding
Bereid de couscous volgens de verpakking en voeg hierbij 1 eetlepel olijfolie, komijn en paprika poeder. Halveer de tomaatjes en hak de koriander. Snijd de avocado in blokjes.

Wanneer de couscous gaar is meng je mais, tomaatjes, koriander en amandelen er doorheen. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Maak de couscous af met blokjes avocado en zure room.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×