Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mexicaanse couscous salade

Kruidige couscous met een Mexicaanse twist van mais en avocado.

Ingrediënten
  • 175 gr couscous
  • 150 gr mais
  • 100 gr tomaatjes
  • 30 gr amandelen
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Sap van ½ limoen
  • 1 avocado
  • 5 gr verse koriander
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 2 eetlepels zure room

Bereiding
Bereid de couscous volgens de verpakking en voeg hierbij 1 eetlepel olijfolie, komijn en paprika poeder. Halveer de tomaatjes en hak de koriander. Snijd de avocado in blokjes.

mex_couscous_01.jpg
mex_couscous_02.jpg
mex_couscous_03.jpg
mex_couscous_04.jpg

Wanneer de couscous gaar is meng je mais, tomaatjes, koriander en amandelen er doorheen. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Maak de couscous af met blokjes avocado en zure room.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus