Ga naar de inhoud
Aardbeien yoghurtijs

Aardbeien yoghurtijs

Zelfgemaakt romig ijs met verse aardbeien, slagroom en yoghurt. Makkelijk te maken zonder ijsmachine en heerlijk als dessert.

20 M + 6 U opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 200 ml slagroom
  • 0.5 blikje gecondenseerde melk ( 397 gram )
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 350 gr aardbeien
  • 170 gr Griekse yoghurt ( 5 of 10% vet )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Pureer de aardbeien fijn met een staafmixer of keukenmachine.


    Aardbeien yoghurtijs Aardbeien yoghurtijs Aardbeien yoghurtijs
  2. Klop de slagroom net niet stijf met een mixer. Voeg halverwege de gecondenseerde melk en vanille aroma toe. Voeg de Griekse yoghurt toe en mix er nog kort door.


  3. Mix daarna de gepureerde aardbeien erdoor.


  4. Giet het mengsel in een schaal en zet in de vriezer.


    Aardbeien yoghurtijs Aardbeien yoghurtijs Aardbeien yoghurtijs
  5. Schep het ijs om het half uur een paar keer door zodat er geen/minder ijskristallen ontstaan en je romig(er) ijs krijgt. Doe dit ca. 4 keer.


  6. Laat het daarna geheel bevriezen in ca. 4 uur en garneer eventueel met wat verse aardbeien en aardbeienpuree.