
Aardbeien yoghurtijs
Zelfgemaakt romig ijs met verse aardbeien, slagroom en yoghurt. Makkelijk te maken zonder ijsmachine en heerlijk als dessert.
20 M + 6 U opstijven
Ingrediƫnten
Voor porties
-
200 ml slagroom
-
0.5 blikje gecondenseerde melk ( 397 gram )
-
1 theelepel vanille aroma
-
350 gr aardbeien
-
170 gr Griekse yoghurt ( 5 of 10% vet )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Pureer de aardbeien fijn met een staafmixer of keukenmachine.
-
Klop de slagroom net niet stijf met een mixer. Voeg halverwege de gecondenseerde melk en vanille aroma toe. Voeg de Griekse yoghurt toe en mix er nog kort door.
-
Mix daarna de gepureerde aardbeien erdoor.
-
Giet het mengsel in een schaal en zet in de vriezer.
-
Schep het ijs om het half uur een paar keer door zodat er geen/minder ijskristallen ontstaan en je romig(er) ijs krijgt. Doe dit ca. 4 keer.
-
Laat het daarna geheel bevriezen in ca. 4 uur en garneer eventueel met wat verse aardbeien en aardbeienpuree.
Heeft het gesmaakt?
116 stemmen
Ook lekker