Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardbeien yoghurtijs

Zelfgemaakt romig ijs met verse aardbeien, slagroom en yoghurt. Makkelijk te maken zonder ijsmachine en heerlijk als dessert

Ingrediënten

Bereiding

 Pureer de aardbeien fijn met een staafmixer of keukenmachine.

 Klop de slagroom net niet stijf met een mixer. Voeg halverwege de gecondenseerde melk en vanille aroma toe. Voeg de Griekse yoghurt toe en mix er nog kort door. Mix daarna de gepureerde aardbeien erdoor. Giet het mengsel in een schaal en zet in de vriezer.

 Schep het ijs om het half uur een paar keer door zodat er geen/minder ijskristallen ontstaan en je romig(er) ijs krijgt. Doe dit ca. 4 keer. Laat het daarna geheel bevriezen in ca. 4 uur en garneer eventueel met wat verse aardbeien en aardbeienpuree.

Aardbeien yoghurtijs

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×