Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salmorejo (koude Spaanse soep)

Heerlijk koude Spaanse soep uit Andalusië met tomaat: salmorejo, het romige zusje van de populaire gazpacho

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Besprenkel het brood met een klein beetje water en laat iets week worden. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.

 Snijd de tomaten in partjes en doe in de blender. Voeg de knoflook, rode wijn azijn, brood, paprikapoeder, olijfolie en een snuf peper en zout toe en mix goed door elkaar. Zet de soep minimaal een uurtje in de koelkast.

 Serveer de Salmorejo in een glaasje of kom met stukjes hardgekookt ei, serranoham en wat druppels olijfolie.

 Tip: Voeg een snuf chili toe om hem wat pittiger te maken. Voor een vegetarische variant vervang je de ham door wat croutons.

 Wat is het verschil tussen gazpacho en salmorejo? Gazpacho wordt gemaakt van o.a. tomaat en ander rauwe groenten zoals komkommer, ui en/of paprika. Salmorejo is een typisch gerecht uit de Spaanse streek Andalusië en bestaat grotendeels uit tomaat en brood. Hierdoor is deze soep steviger en romiger dan gazpacho. Beide soepen worden koud geserveerd.

Salmorejo

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×