Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salmorejo (koude Spaanse soep)

Heerlijk koude Spaanse soep uit Andalusië met tomaat: salmorejo, het romige zusje van de populaire gazpacho

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Besprenkel het brood met een klein beetje water en laat iets week worden. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.

 Snijd de tomaten in partjes en doe in de blender. Voeg de knoflook, rode wijn azijn, brood, paprikapoeder, olijfolie en een snuf peper en zout toe en mix goed door elkaar. Zet de soep minimaal een uurtje in de koelkast.

 Serveer de Salmorejo in een glaasje of kom met stukjes hardgekookt ei, serranoham en wat druppels olijfolie.

 Tip: Voeg een snuf chili toe om hem wat pittiger te maken. Voor een vegetarische variant vervang je de ham door wat croutons.

 Wat is het verschil tussen gazpacho en salmorejo? Gazpacho wordt gemaakt van o.a. tomaat en ander rauwe groenten zoals komkommer, ui en/of paprika. Salmorejo is een typisch gerecht uit de Spaanse streek Andalusië en bestaat grotendeels uit tomaat en brood. Hierdoor is deze soep steviger en romiger dan gazpacho. Beide soepen worden koud geserveerd.

Salmorejo

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99