Mexicaanse hamburger

Broodje met een Mexicaanse burger van gehakt en mais met guacamole en tomatensalsa als gezonde topping

Ingrediënten 
Burger:
400 gr rundergehakt
1 theel komijnpoeder
1 theel paprikapoeder
klein blikje mais
1 teentje knoflook
Snufje peper en zout
1 ei
3 eetl paneermeel
 
Tomatensalsa:
3 tomaten
1 rode ui
Klein bosje koriander
1 teentje knoflook
1 eetl olie
 
Snelle guacamole:
2 avocado
1 rood pepertje
1 limoen
 
Overig:
2 handjes sla
4 plakjes cheddarkaas
4 harde broodjes
1 eetl olie om te bakken
 
Bereiding
Maak eerst de tomatensalsa zodat deze alvast kan marineren. Snijd de tomaat in stukken en verwijder het waterige gedeelte met de zaadjes. Snijd de rest van het vruchtvlees in stukjes. Hak het uitje fijn en meng met de stukjes tomaat. Hak ook de koriander en knoflook fijn en schep samen met de olie door de tomaten. Dek de salsa af en zet in de koelkast.
 
mexicaanse hamburger 01
mexicaanse hamburger 01
mexicaanse hamburger 01
Kneed komijn, peper, zout, knoflook en paprikapoeder door het gehakt. Voeg het ei en paneermeel toe en meng tot een stevig mengsel. Als het nog erg plakkerig is voeg je wat extra paneermeel toe. Laat de mais goed uitlekken en kneed deze door het gehakt zodat deze goed verdeeld zitten. Maak 4 ballen en druk deze plat zodat er en burger ontstaat. Leg de burgers afgedekt in de koelkast.
 
mexicaanse hamburger 01
mexicaanse hamburger 01
mexicaanse hamburger 01
Snijd de avocado doormidden om de pit heen en draai de helften los. Verwijder de pit en de schil en pureer het vruchtvlees met een vork. Pers de limoen uit en voeg direct toe aan de avocado zodat hij niet gaat verkleuren. Hak de rode peper heel fijn en schep door de guacamole.
 
mexicaanse hamburger 01
mexicaanse hamburger 01
mexicaanse hamburger 01
Verhit wat olie of boter in een pan en bak de burgers in ca 10 mooi bruin en gaar van binnen. Snijd de broodjes ondertussen doormidden en beleg met wat sla. Leg de burgers er op en een plakjes cheddarkaas. Schep een flinke schep guacamole en wat tomatensalsa er op.
 
90 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.