Mexicaanse hamburger
Broodje met een Mexicaanse burger van gehakt en mais met guacamole en tomatensalsa als gezonde topping
Ingrediënten
Burger:
400 gr rundergehakt
1 theel komijnpoeder
1 theel paprikapoeder
klein blikje mais
1 teentje knoflook
Snufje peper en zout
1 ei
3 eetl paneermeel
Tomatensalsa:
3 tomaten
1 rode ui
Klein bosje koriander
1 teentje knoflook
1 eetl olie
Snelle guacamole:
2 avocado
1 rood pepertje
1 limoen
Overig:
2 handjes sla
4 plakjes cheddarkaas
4 harde broodjes
1 eetl olie om te bakken
Bereiding
Maak eerst de tomatensalsa zodat deze alvast kan marineren. Snijd de tomaat in stukken en verwijder het waterige gedeelte met de zaadjes. Snijd de rest van het vruchtvlees in stukjes. Hak het uitje fijn en meng met de stukjes tomaat. Hak ook de koriander en knoflook fijn en schep samen met de olie door de tomaten. Dek de salsa af en zet in de koelkast.






Snijd de avocado doormidden om de pit heen en draai de helften los. Verwijder de pit en de schil en pureer het vruchtvlees met een vork. Pers de limoen uit en voeg direct toe aan de avocado zodat hij niet gaat verkleuren. Hak de rode peper heel fijn en schep door de guacamole.



Verhit wat olie of boter in een pan en bak de burgers in ca 10 mooi bruin en gaar van binnen. Snijd de broodjes ondertussen doormidden en beleg met wat sla. Leg de burgers er op en een plakjes cheddarkaas. Schep een flinke schep guacamole en wat tomatensalsa er op.