Bruschetta’s van de Big Green Egg

Heerlijke gemarineerde garnalen met chilipeper van de BBQ met een romige guacamole op een broodje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Meng de honing met 1 eetlepel citroensap, olie, cayennepeper, peper en zout. Hak de chilipeper fijn en meng door de marinade. Schep de garnalen erdoor en laat minimaal een half uurtje marineren. Prak ondertussen het vruchtvlees van de avocado met een eetlepel limoensap en een snufje peper en zout.

 Snijd het brood in 10 plakken en bestrijk dit met een dun laagje olie. Verwarm de barbecue op ca. 180 graden. Leg de garnalen er voorzichtig op en bak ze in ca. 5 minuten gaar. Leg halverwege ook de broodjes erbij en rooster deze licht krokant. Wrijf de bruschetta’s in met een teentje knoflook en besmeer met de avocado puree. Leg de garnalen erop en garneer met wat feta.

 Tip: wil je meer weten over de Big Green Egg of zoek je nog inspiratie en tips, bekijk dan deze blog.

29 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.