Bruschetta’s van de Big Green Egg

Heerlijke gemarineerde garnalen met chilipeper van de Big Green Egg BBQ met een romige guacamole op een knapperig broodje.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

Meng de honing met 1 eetlepel citroensap, olie, cayennepeper, peper en zout. Hak de chilipeper fijn en meng door de marinade.

Schep de garnalen erdoor en laat minimaal een half uurtje marineren.

Prak ondertussen het vruchtvlees van de avocado met een eetlepel limoensap en een snufje peper en zout.

Snijd het brood in 10 plakken en bestrijk dit met een dun laagje olie.

Verwarm de barbecue op ca. 180 graden.

Leg de garnalen er voorzichtig op en bak ze in ca. 5 minuten gaar. Leg halverwege ook de broodjes erbij en rooster deze licht krokant.

Wrijf de bruschetta’s in met een teentje knoflook en besmeer met de avocado puree.

Leg de garnalen erop en garneer met wat feta.

Tip: wil je meer weten over de Big Green Egg of zoek je nog inspiratie en tips? Bekijk dan deze blog.

31 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!