Bruschetta’s van de Big Green Egg

Heerlijke gemarineerde garnalen met chilipeper van de Big Green Egg BBQ met een romige guacamole op een knapperig broodje.

Voorgerecht 30 min + 30 min marineren

ingrediënten

voor 10 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de honing met 1 eetlepel citroensap, olie, cayennepeper, peper en zout. Hak de chilipeper fijn en meng door de marinade.

  2. Schep de garnalen erdoor en laat minimaal een half uurtje marineren.

  3. Prak ondertussen het vruchtvlees van de avocado met een eetlepel limoensap en een snufje peper en zout.

  4. Snijd het brood in 10 plakken en bestrijk dit met een dun laagje olie.

  5. Verwarm de barbecue op ca. 180 graden.

  6. Leg de garnalen er voorzichtig op en bak ze in ca. 5 minuten gaar. Leg halverwege ook de broodjes erbij en rooster deze licht krokant.

  7. Wrijf de bruschetta’s in met een teentje knoflook en besmeer met de avocado puree.

  8. Leg de garnalen erop en garneer met wat feta.

  9. Tip: wil je meer weten over de Big Green Egg of zoek je nog inspiratie en tips? Bekijk dan deze blog.

Heeft het gesmaakt?
39 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!