
Bruschetta’s van de Big Green Egg
Heerlijke gemarineerde garnalen met chilipeper van de Big Green Egg BBQ met een romige guacamole op een knapperig broodje.
30 M + 30 M marineren
Ingrediënten
Voor stuks
-
1 stokbrood
-
270 gr grote garnalen ( ontdooid )
-
2 eetlepels honing
-
2 eetlepels limoensap
-
Snuf cayennepeper
-
Snuf peper en zout
-
Scheutje olijfolie
-
2 teentjes knoflook
-
1 chilipeper
-
2 avocado’s
-
75 gr feta
Materialen
-
Big Green Egg ( of andere kamado barbecue )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng de honing met 1 eetlepel citroensap, olie, cayennepeper, peper en zout. Hak de chilipeper fijn en meng door de marinade.
-
Schep de garnalen erdoor en laat minimaal een half uurtje marineren.
-
Prak ondertussen het vruchtvlees van de avocado met een eetlepel limoensap en een snufje peper en zout.
-
Snijd het brood in 10 plakken en bestrijk dit met een dun laagje olie.
-
Verwarm de barbecue op ca. 180 graden.
-
Leg de garnalen er voorzichtig op en bak ze in ca. 5 minuten gaar. Leg halverwege ook de broodjes erbij en rooster deze licht krokant.
-
Wrijf de bruschetta’s in met een teentje knoflook en besmeer met de avocado puree.
-
Leg de garnalen erop en garneer met wat feta.
-
Tip: wil je meer weten over de Big Green Egg of zoek je nog inspiratie en tips? Bekijk dan deze blog.
Heeft het gesmaakt?
40 stemmen
Ook lekker