Mexicaanse huaraches met salsa

De pizzabodem gemaakt van maismeel is de perfecte basis voor lekkere toppings zoals refried beans, salsa en avocado.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: porties

Bereiding

 Maak de salsa door de tomaten in stukjes te snijden en de jalapeño fijn te hakken. Voeg samen met mais, gehakte peterselie en limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kom het maismeel samen met 7 gram margarine of olie en een snuf zout. Voeg beetje bij beetje water toe. Het deeg is zeer stevig en blijft niet heel erg aan elkaar plakken. Het moet dus niet te nat zijn.

 Neem folie en leg hier de helft van het deeg op. Gebruik de folie om een ovale vorm te maken. Kijk uit, want het deeg kan uit elkaar vallen. Verhit nu boter in de pan en leg de huarache er voorzichtig in. Bak ongeveer 4 minuten aan beide kanten of tot het deeg goudbruin en gaar is. Herhaal met de rest van het deeg. Smeer over elke gebakken huarache twee eetlepels refried beans. Verdeel per huarache een halve avocado en de helft van de salsa.

 Tip: wil je refried beans niet in een potje kopen, maar zelf maken? Bak dan een gesnipperd uitje en gehakte 1 knoflookteen samen met gemengde bonen naar keuze. Voeg chili- en paprika poeder naar smaak toe en prak of hak tot een gladde pasta.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

26 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.