Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mexicaanse huaraches met salsa

De pizzabodem gemaakt van maismeel is de perfecte basis voor lekkere toppings zoals refried beans, salsa en avocado.

Ingrediënten
  • 120 gr maismeel
  • 7 gr boter of olie (gesmolten)
  • Snuf zout
  • 50 ml water
  • 4 eetlepels refried beans
  • 1 avocado (in plakjes)
  • 70 gr mais
  • 2 tomaten
  • 5 gr peterselie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1/2 jalapeño peper
  • peper en zout

Bereiding
Maak de salsa door de tomaten in stukjes te snijden en de jalapeño fijn te hakken. Voeg samen met mais, gehakte peterselie en limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kom het maismeel samen met 7 gram boter of olie en een snuf zout. Voeg beetje bij beetje water toe. Het deeg is zeer stevig en blijft niet heel erg aan elkaar plakken. Het moet dus niet te nat zijn.

Huaraches.jpg
Huaraches-2.jpg
Huaraches-5.jpg
Huaraches-4.jpg

Neem folie en leg hier de helft van het deeg op. Gebruik de folie om een ovale vorm te maken. Kijk uit, want het deeg kan uit elkaar vallen. Verhit nu boter in de pan en leg de huarache er voorzichtig in. Bak ongeveer 4 minuten aan beide kanten of tot het deeg goudbruin en gaar is. Herhaal met de rest van het deeg. Smeer over elke gebakken huarache twee eetlepels refried beans. Verdeel per huarache een halve avocado en de helft van de salsa.

Tip: wil je refried beans niet in een potje kopen, maar zelf maken? Bak dan een gesnipperd uitje en gehakte 1 knoflookteen samen met gemengde bonen naar keuze. Voeg chili- en paprika poeder naar smaak toe en prak of hak tot een gladde pasta.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (9 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal