Ga naar de inhoud
Mexicaanse huaraches met salsa

Mexicaanse huaraches met salsa

De pizzabodem gemaakt van maismeel is de perfecte basis voor lekkere toppings zoals refried beans, salsa en avocado.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 120 gr maïsmeel
  • 7 gr olie of vloeibare margarine
  • Snuf zout
  • 50 ml water
  • 4 eetlepels refried beans
  • 1 avocado ( in plakjes )
  • 70 gr maïs
  • 2 tomaten
  • 5 gr peterselie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 0.5 jalapeño peper
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak de salsa door de tomaten in stukjes te snijden en de jalapeño fijn te hakken. Voeg samen met mais, gehakte peterselie en limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kom het maismeel samen met 7 gram margarine of olie en een snuf zout. Voeg beetje bij beetje water toe. Het deeg is zeer stevig en blijft niet heel erg aan elkaar plakken. Het moet dus niet te nat zijn.


    Mexicaanse-huaraches www.leukerecepten.nl Mexicaanse-huaraches www.leukerecepten.nl
  2. Neem folie en leg hier de helft van het deeg op. Gebruik de folie om een ovale vorm te maken. Kijk uit, want het deeg kan uit elkaar vallen. Verhit nu boter in de pan en leg de huarache er voorzichtig in. Bak ongeveer 4 minuten aan beide kanten of tot het deeg goudbruin en gaar is. Herhaal met de rest van het deeg. Smeer over elke gebakken huarache twee eetlepels refried beans. Verdeel per huarache een halve avocado en de helft van de salsa.


  3. Tip: wil je refried beans niet in een potje kopen, maar zelf maken? Bak dan een gesnipperd uitje en gehakte 1 knoflookteen samen met gemengde bonen naar keuze. Voeg chili- en paprika poeder naar smaak toe en prak of hak tot een gladde pasta.


  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy