Ga naar de inhoud
Mexicaanse salade

Mexicaanse salade

Lekkere frisse salade met een Tex Mex twist van nacho’s en een lekkere dressing met limoen en Mexicaanse kruiden

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 75 gr sla
  • 140 gr maïs
  • tortilla chips
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado

Dressing

  • Snuf Mexicaanse kruiden
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1 limoen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de komkommer over de lengte doormidden, schraap met een lepeltje wat van het waterige gedeelte er uit. Snijd vervolgens in plakjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de schil en pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Laat de maïs uitlekken.


  2. Pers de limoen uit, meng met de rest van de ingrediënten voor de dressing. Meng de komkommer door de sla. Voeg de tomaatjes en mais toe. Meng de dressing er lichtjes door.


  3. Voeg op het laatst de avocado en tortillachips toe. Serveer direct.


  4. Tip: wil je deze salade als hoofdgerecht eten, voeg dan wat geroosterde zoete aardappel blokjes toe of wat kip