Ga naar de inhoud
Tomaten-crèmesoep

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 kg tomaten ( roma )
  • 70 gr tomatenpuree
  • 2 uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels suiker
  • 250 ml kookroom ( plantaardig )
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 ml water
  • verse basilicum

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en de knoflook. Verhit een beetje olijfolie aan in een pan. Fruit de ui en knoflook een paar minuten. Snijd de tomaten in partjes (laat de zaadjes en het waterige gedeelte zitten).


    tomaten-creme-soep tomaten-creme-soep
  2. Voeg de tomatenpuree toe aan de ui en knoflook en bak een minuutje mee. Doe de tomatenpartjes erbij. Voeg dan ook de suiker, paprikapoeder, water en bouillonblokje toe en breng zachtjes aan de kook. Haal na 10 minuten de staafmixer erdoor en pureer de soep fijn.


  3. Giet de kookroom erbij en roer erdoor. Proef of de soep misschien wat extra peper en zout kan gebruiken. Garneer de soep met wat verse basilicum en eventueel wat extra room.