Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Ingrediënten

Bereiding

 Snipper de ui en de knoflook. Verhit een beetje olijfolie aan in een pan. Fruit de ui en knoflook een paar minuten. Snijd de tomaten in partjes (laat de zaadjes en het waterige gedeelte zitten).

 Voeg de tomatenpuree toe aan de ui en knoflook en bak een minuutje mee. Doe de tomatenpartjes erbij. Voeg dan ook de suiker, paprikapoeder, water en bouillonblokje toe en breng zachtjes aan de kook. Haal na 10 minuten de staafmixer erdoor en pureer de soep fijn.

 Giet de kookroom erbij en roer erdoor. Proef of de soep misschien wat extra peper en zout kan gebruiken. Garneer de soep met wat verse basilicum en eventueel wat extra room.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×