Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini cheesecake met blauwe bessen

Lekkere kleine mini cheesecakejes met frisse blauwe bessen en een bodem van Bastogne

Ingrediënten
  • 125 gr bessen
  • 15 Bastogne koeken
  • 75 gr boter
  • 300 g roomkaas (bv Monchou)
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 200 ml creme fraiche
  • 2 eieren
  • 1 theelepel maïzena
Materialen
  • mixer
  • Muffinvorm
  • Papieren muffinvompjes

Bereiding
Verwarm de oven op 140 graden. Maal de koekjes fijn en smelt de boter. Meng deze twee doorelkaar. Doe de papieren muffinvormpjes in de muffinbakvorm en verdeel het koekmengsel er over en druk iets aan met een lepeltje. Zet zolang apart.

Mix de roomkaas los in een kom. Voeg de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix tot deze is opgenomen. Tik de eieren er een voor een bij en mix er ook door. Mix de creme frache er door en als laatste maizena. Schep ongeveer 100 gr bessen door het beslag. Vul de muffinvormpjes hiermee en verdeel de rest van de bessen er over en druk er iets in. Zet de mini cheesecakejes ongeveer 30 minuten in de oven. Plaats ze niet al te hoog. Laat ze daarna op kamertemperatuur komen en zet ze vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×