Mini cheesecake met blauwe bessen

Lekkere kleine mini cheesecakejes met frisse blauwe bessen en een bodem van Bastogne

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 140 graden. Maal de koekjes fijn en smelt de boter. Meng deze twee doorelkaar. Doe de papieren muffinvormpjes in de muffinbakvorm en verdeel het koekmengsel er over en druk iets aan met een lepeltje. Zet zolang apart.

 Mix de roomkaas los in een kom. Voeg de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix tot deze is opgenomen. Tik de eieren er een voor een bij en mix er ook door. Mix de creme frache er door en als laatste maizena. Schep ongeveer 100 gr bessen door het beslag. Vul de muffinvormpjes hiermee en verdeel de rest van de bessen er over en druk er iets in. Zet de mini cheesecakejes ongeveer 30 minuten in de oven. Plaats ze niet al te hoog. Laat ze daarna op kamertemperatuur komen en zet ze vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

 

456 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!