
Mini cheesecake met blauwe bessen
Lekkere kleine mini cheesecakejes met frisse blauwe bessen en een bodem van Bastogne
30 M + 30 M + 2 U wachten
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
125 gr bessen
-
15 Bastogne koeken
-
75 gr boter
-
300 g roomkaas ( bv Monchou )
-
150 g suiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
snufje zout
-
200 ml crème fraîche
-
2 eieren
-
1 theelepel maĆÆzena
Materialen
-
Mixer
-
Muffinvorm
-
Papieren muffinvompjes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 140 graden. Maal de koekjes fijn en smelt de boter. Meng deze twee doorelkaar. Doe de papieren muffinvormpjes in de muffinbakvorm en verdeel het koekmengsel er over en druk iets aan met een lepeltje. Zet zolang apart.
-
Mix de roomkaas los in een kom. Voeg de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix tot deze is opgenomen. Tik de eieren er een voor een bij en mix er ook door. Mix de creme frache er door en als laatste maizena. Schep ongeveer 100 gr bessen door het beslag. Vul de muffinvormpjes hiermee en verdeel de rest van de bessen er over en druk er iets in.
-
Zet de mini cheesecakejes ongeveer 30 minuten in de oven. Plaats ze niet al te hoog. Laat ze daarna op kamertemperatuur komen en zet ze vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.
Receptvideo
Heeft het gesmaakt?
604 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 230
- vet 15 gr
- verzadigd vet 9 gr
- koolhydraten 21 gr
- w.v. suikers 14 gr
- vezels 0.5 gr
- eiwit 3 gr
- zout 0.2 gr
Ook lekker