Mini cheesecake met blauwe bessen

Lekkere kleine mini cheesecakejes met frisse blauwe bessen en een bodem van Bastogne

Bakrecept 30 min + 30 min + 2 uur wachten

ingrediënten

voor 16 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 140 graden. Maal de koekjes fijn en smelt de boter. Meng deze twee doorelkaar. Doe de papieren muffinvormpjes in de muffinbakvorm en verdeel het koekmengsel er over en druk iets aan met een lepeltje. Zet zolang apart.

  2. Mix de roomkaas los in een kom. Voeg de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix tot deze is opgenomen. Tik de eieren er een voor een bij en mix er ook door. Mix de creme frache er door en als laatste maizena. Schep ongeveer 100 gr bessen door het beslag. Vul de muffinvormpjes hiermee en verdeel de rest van de bessen er over en druk er iets in. Zet de mini cheesecakejes ongeveer 30 minuten in de oven. Plaats ze niet al te hoog. Laat ze daarna op kamertemperatuur komen en zet ze vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

Heeft het gesmaakt?
588 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!