Ga naar de inhoud
Cobbler met rood fruit

Cobbler met rood fruit

Lekker Amerikaans toetje van warm fruit zoals appel, frambozen en bramen onder een laagje licht krokant deeg. Lekker met ijs of een dot slagroom.

25 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 100 ml melk
  • 100 gr koude boter
  • 180 gr bloem
  • 60 gr suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder

Vulling van fruit:

  • 2 appels
  • 50 gr suiker
  • 20 gr boter
  • 1 eetlepel maïzena
  • 300 gr blauwe bessen
  • 150 gr bramen
  • 140 gr frambozen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.


  2. Schil de appels en snijd in blokjes.


  3. Begin met de vulling: smelt de boter in een pannetje. Voeg het fruit toe samen met de suiker en maïzena en verwarm en roer kort door.


  4. Mix voor het deeg de boter met het meel en het bakpoeder tot een kruimelig geheel. Voeg 50 gr suiker en kaneel toe en daarna beetje bij beetje de melk.


  5. Verdeel het fruitmengsel over een ingevette ovenschaal.


  6. Schep het deeg in hoopjes erover en bestrooi met overgebleven 10 gr suiker.


  7. Bak de cobbler ca. 35 tot 40 minuten in de oven tot deze mooi goudbruin is.


  8. Lekker met bolletjes ijs of een dot slagroom.


  9. Tip: gebruik diepvries rood fruit als deze niet in het seizoen zijn. Gebruik ook eens aardbeien of perzik voor de afwisseling.