Cobbler met rood fruit

Lekker Amerikaans toetje van warm fruit zoals appel, frambozen en bramen onder een laagje licht krokant deeg. Lekker met ijs of een dot slagroom.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Vulling van fruit:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden.

Schil de appels en snijd in blokjes.

Begin met de vulling: smelt de boter in een pannetje. Voeg het fruit toe samen met de suiker en maïzena en verwarm en roer kort door.

Mix voor het deeg de boter met het meel en het bakpoeder tot een kruimelig geheel. Voeg 50 gr suiker en kaneel toe en daarna beetje bij beetje de melk.

Verdeel het fruitmengsel over een ingevette ovenschaal.

Schep het deeg in hoopjes erover en bestrooi met overgebleven 10 gr suiker.

Bak de cobbler ca. 35 tot 40 minuten in de oven tot deze mooi goudbruin is.

Lekker met bolletjes ijs of een dot slagroom.

Tip: gebruik diepvries rood fruit als deze niet in het seizoen zijn. Gebruik ook eens aardbeien of perzik voor de afwisseling.

7 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!