
Cobbler met rood fruit
Lekker Amerikaans toetje van warm fruit zoals appel, frambozen en bramen onder een laagje licht krokant deeg. Lekker met ijs of een dot slagroom.
25 M + 40 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
100 ml melk
-
100 gr koude boter
-
180 gr bloem
-
60 gr suiker
-
1 theelepel kaneel
-
1 theelepel bakpoeder
Vulling van fruit:
-
2 appels
-
50 gr suiker
-
20 gr boter
-
1 eetlepel maĆÆzena
-
300 gr blauwe bessen
-
150 gr bramen
-
140 gr frambozen
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180° graden.
-
Schil de appels en snijd in blokjes.
-
Begin met de vulling: smelt de boter in een pannetje. Voeg het fruit toe samen met de suiker en maĆÆzena en verwarm en roer kort door.
-
Mix voor het deeg de boter met het meel en het bakpoeder tot een kruimelig geheel. Voeg 50 gr suiker en kaneel toe en daarna beetje bij beetje de melk.
-
Verdeel het fruitmengsel over een ingevette ovenschaal.
-
Schep het deeg in hoopjes erover en bestrooi met overgebleven 10 gr suiker.
-
Bak de cobbler ca. 35 tot 40 minuten in de oven tot deze mooi goudbruin is.
-
Lekker met bolletjes ijs of een dot slagroom.
-
Tip: gebruik diepvries rood fruit als deze niet in het seizoen zijn. Gebruik ook eens aardbeien of perzik voor de afwisseling.
Heeft het gesmaakt?
29 stemmen
Ook lekker