Snelle mega cinnamon roll

Grote kaneelrol met een vulling van donkere suiker, kaneel en pecannoten. Lekker bij het ontbijt of brunch.

Bakrecept 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 6 personen

Glazuur

Materiaal

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat de boter en roomkaas op kamertemperatuur is.

  2. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  3. Hak de pecannoten fijn.

  4. Meng de basterdsuiker met kaneel en pecannoten.

  5. Haal de rollen deeg uit het blik. Rol ze uit en neem delen van 4 croissants die aan elkaar zitten en druk deze naden nog beter op elkaar zodat je een rechthoek deeg krijgt.

  6. Besmeer het deeg met een dun laagje boter en bestrooi met het suikermengsel

  7. Snijd met een scherp (pizza)mes 3 lange repen van de deeg rechthoeken.

  8. Rol een reepje met topping op tot een rolletje. Leg dit vooraan op de volgende strook en rol op en herhaal dit ook met de volgende strook.

  9. Zet de grote opgerolde deegrol in het midden van de bakvorm met bakpapier. Wikkel hier de volgende stroken met suikertopping losjes omheen tot je een grote rol krijgt. Zorg ervoor dat er om de rol nog voldoende ruimte is om te rijzen in de oven.

  10. Bak de grote kaneelrol ca. 25 tot 30 minuten in de oven. Mocht hij te donker worden van boven dan kun je hem afdekken met aluminiumfolie. Het is belangrijk dat de binnenzijde van de rol goed gaar wordt.

  11. Meng ondertussen de poedersuiker met roomkaas en een paar druppels water tot een romig glazuur.

  12. Haal de cinnamon roll uit de oven en besprenkel met het glazuur. Lekker als hij nog warm is.

  13. Tips: bewaar de grote kaneelrol afgedekt op een droge koele plek maximaal 3 dagen.

  14. Verwarm voor het serveren nog een paar minuutjes in de oven.

Heeft het gesmaakt?
6 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!