Muesli yoghurt repen

Ijskoud en gezond(er) tussendoortje van een lekkere bodem van muesli met een laag yoghurt en fruit.

Tussendoortjes 25 min + 4 uur opstijven

ingrediënten

voor 15 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de muesli, dadels, pecannoten, kokosolie en een snuf kaneel in de keukenmachine. Bekleed de schaal met folie en verdeel het muesli mengsel over de bodem en druk aan met een lepel.

  2. Meng de honing door de yoghurt. Houd een paar frambozen en blauwe bessen apart en pureer de rest grof met een vork bijvoorbeeld. Schep deze kort door de yoghurt en verdeel over de muesli bodem. Garneer de bovenzijde met de overgebleven frambozen en bessen.

  3. Zet de schaal ca. 4 uur in de diepvries. Haal een paar minuten voor het eten uit de vriezer en snijd in repen.

  4. Tip: door griekse yoghurt met 10% vet te gebruiken krijg je een romiger resultaat. Gebruik je die met 0% vet dat kan ook maar dan wordt de topping iets harder.

Heeft het gesmaakt?
68 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!