Ga naar de inhoud
Chocolade banaan lollies

Chocolade banaan lollies

Super leuk en gezond hapje van stukjes ijskoude banaan met pure chocolade op een stokje, ook leuk voor de kids!

20 M + 2 U vriezer

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 bananen
  • 100 gr pure chocolade ( gebruik het liefst een reep met 70% cacao )
  • 1 eetlepel kokosrasp en/of fijngehakte pistchenootjes
  • 16 lolliestokjes ( ijsstokjes of stokjes voor cakepops )

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Pan met kom ( au bain-marie )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Pel de bananen en snijd elke banaan in 7 a 8 gelijke plakken. Leg de stukjes banaan op een stuk bakpapier en steek de stokjes er in. Bevries ze minimaal 2 uur in de vriezer, hierdoor gaan ook de stokjes beter vast zitten.


  2. Smelt voordat je de bananen uit de vriezer haalt de chocolade au bain-marie in een kom boven een pan met heet water. Zet de pistache en/of kokos alvast klaar.


    Chocolade banaan lollies stap 1 Chocolade banaan lollies stap 2 Chocolade banaan lollies stap 3
  3. Dip de stukjes banaan een voor een in de gesmolten chocolade. Zet de stukjes banaan weer terug op het bakpapier en bestrooi direct met kokos en/of pistache (omdat ze bevroren zijn zal de chocolade snel stollen).


  4. Serveer de chocolade banaan lollies direct nadat de chocolade hard is. Je kunt ze ook terug in de vriezer stoppen en ongeveer 15 minuten voordat je ze gaat serveren uit de vriezer halen zodat ze nog wel bevroren zijn maar niet kei hard.