Chocolade banaan lollies

Super leuk en gezond hapje van stukjes ijskoude banaan met pure chocolade op een stokje, ook leuk voor de kids!

Ingrediënten
2 bananen
100 gr pure chocolade (gebruik het liefst een reep met 70% cacao)
1 eetlepel kokosrasp en/of fijngehakte pistchenootjes
16 lolliestokjes, ijsstokjes of stokjes voor cakepops
 
Materialen
Bakpapier
Pan met kom (au bain marie)
 
Bereiding
Pel de bananen en snijd elke banaan in 7 a 8 gelijke plakken. Leg de stukjes banaan op een stuk bakpapier en steek de stokjes er in. Bevries ze minimaal 2 uur in de vriezer, hierdoor gaan ook de stokjes beter vast zitten. Smelt voordat je de bananen uit de vriezer haalt de chocolade au bain marie in een kom boven een pan met heet water. Zet de pistache en/of kokos alvast klaar.
 
banaan chocolade bonbon 01
banaan chocolade bonbon 01
banaan chocolade bonbon 01
Dip de stukjes banaan een voor een in de gesmolten chocolade. Zet de stukjes banaan weer terug op het bakpapier en bestrooi direct met kokos en/of pistache (omdat ze bevroren zijn zal de chocolade snel stollen). Serveer de chocolade banaan lollies direct nadat de chocolade hard is. Je kunt ze ook terug in de vriezer stoppen en ongeveer 15 minuten voordat je ze gaat serveren uit de vriezer halen zodat ze nog wel bevroren zijn maar niet kei hard.

 

 

74 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.