Oosterse noedelsalade met biefstukpuntjes

Deze Oosterse maaltijdsalade met noedels, biefstuk en mango is een heerlijk en gezond gerecht dat gegarandeerd bij iedereen in de smaak valt.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Voor de dressing
Materialen

Bereiding

 Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en zet even weg. Was de sperziebonen, snijd de uiteinden ervan af en kook ze 10 minuten. Giet af en laat ook even staan. Rasp de komkommer in slierten met de spiraal- of juliënnesnijder. Als je deze niet hebt, gebruik dan een kaasschaaf en snijd de plakken dan in zo dun mogelijke slierten. Snijd ook de mango en de paprika in blokjes. Maak de dressing door in een kommetje de sojasaus, honing, witte wijnazijn en een geperste teen knoflook door elkaar te roeren.

 Verwarm wat olijfolie of boter in een pan en bak de biefstukpuntjes totdat ze medium gebakken zijn. Roer de noedels, komkommerslierten, paprika, mango, biefstukpuntjes en sperziebonen samen met de dressing op 2 borden door elkaar en maak af met wat cashewnoten.